Tuesday, September 21, 2010

Syawal 1431H/ Sept 2010

Gambar dgn keluarga ABANG. Abg Jali sekeluarga dan KakYu sekeluarga takde dlm gambar.




coti raya dah abis. minggu ni beramai ramai kita masuk keje semula :-)






cikpuan ume masih mood raya. boss takde kat opis. tapi keje ada byk nak kena settle. anyway, sbb boss takde, suka2 hati je le buat keje. idak terlalu tertekan. janji keje siap bila dia masuk opis esok2. insya-ALLAH.






Raya tahun ni sambut kat kg aku. Mlm raya seperti biasa, kami bertakbir beramai ramai. sekeluarga. mak abah ada 3 menantu lelaki, ada sorg anak lelaki. so, gilir2 la org lelaki baca takbir solo dan diikuti kami beramai ramai. suasana ni yg paling aku suka. takbir raya beramai ramai. syahdu je tau!!






1st day raya. waktu sarapan, seawal kol 7am dah mula bersiap siap. makcik pakcik yg dok umah dekat2 dtg berkumpul kat umah mak abah aku. kali ni giliran berkumpul kat umah kami. yeayy! lepas baca doa, lepas wirid, zikrullah, we all mkn dan mkn. lepas tu bermaafan dgn sepupu2 dan pakcik makcik yg ada. pastu org lelaki p solat raya kat masjid. yg pompuan lps kemas2 apa yg patut, buat solat raya sendirian. lepas org lelaki balik solat, abah ajak kami p beraya umah pakcik makcik yg dekat2 umah kami tu. kami semua serba PINK. lepas zuhor, ABANG ajak p balik Sabak. jenguk mak abah belah sana pulak. lepas asar kami bertolak balik sekinchan semula.


My family. semua org ada dlm gambar. mak abah. anak2 ada 7 org, menantu lelaki 3 org, cucu ada 5 org.



2nd day raya...baru le kami pakai baju baru. baju raya. kalo kat kg aku mmg cenggini le. baju baru/ baju raya bukan dipakai pada raya pertama. huhu..raya pertama pakai baju raya ntah thn bila punya la. 2nd day raya, we all nak p beraya ke rumah sedara mara yg agak jauh. dari tg krg hingga ke sg besar. tu yg baru kami pakai baju raya. tema thn ni serba merah menyala.


BBQ kat umah mbah Sayah, kat Pasir Pjg, sekinchan. (umah paman/bibik kpd mak aku).



3rd day raya..pagi tu dah balik ke Sabak. dok umah je. sedara mara dtg bertandang. kami layan sedara mara kat umah. masuk 4th day raya, we all p beraya ke sana sini. 5th day raya, pagi tu pun p beraya juga. mak abah aku dok sms kata nye nak p ronda besan2 diorg yg semua nye org sabak bernam. ada 3 besan. semua nye depa p ronda. bila tiba kat umah mak abah mentua ku, kitorg tak balik lagi. alhamdulillah ada KakYu dan Pana kat umah. Pana tolong layan mak abah ku yg dtg beraya. lepas zuhor, ABANG ajak balik sekinchan. lepak kat sekinchan. mlm lps Isya' baru bertolak balik ke Putra Heights.






Alhamdulillah selamat sampai umah sendiri dlm kol 12 mlm. mlm tu Asha Zahra dok melalak takmo tido lena. jenuh aku dukong, usap2 badan, kasi minyak telon dan urut2 badan, kasi mimik, nyanyi2, zikir2...semua takmo. dia melalak jugak. atlast, kasi air suam dlm btl...dia mau diam dan minum. lps tu baru dia sibuk nak mimik dan lena. tu pun dah kol 4am. huh!!! ngantuk mama nye..






Rabu, 15 sep, 6 Syawal, aku dah masuk keje. jln lengang! best. cuma risau kot2 anak2 kat umah tu byk hal nye. kesian ABANG nak kena handle sendri. neseri still OFF. alhamdulillah ABANG kata semua OK je.






Khamis, 16 sep, 7 Syawal..coti sempena Hari Malaysia. syoknye...






Jumaat, 17 sep, 8 Syawal...aku apply coti gak. supaya senang ABANG nak p solat Jumaat. aku jaga anak2 kat umah. coti pjg sampai Ahad, 19 sep, 10 Syawal.






buat masa ni...tu je le dulu entry aku. (cheh...macam ada sambungan nye je???). ehhe..

Labels: , , ,

5 Comments:

At Tue Sep 21, 04:59:00 PM, Blogger Fith said...

wahhh bestnya beraya,gambar raya yg semua pakai pink tu sgt cantik.mmg pakat2 gitu ek?
best kan umah mertua n family sndr dekat,leh ulang-alik pi mai pi mai,hehe...

slmt sambung raya kak noora,hihi...

 
At Wed Sep 22, 08:27:00 AM, Blogger *∽ IZAN ∽* said...

memang meriah gambar2 raya Cik Noora se family..! :>

 
At Wed Sep 22, 09:37:00 AM, Blogger umeboshi said...

Fith, gambar raya pakat berbaju PINK? bukan PINK le gambor tu kami semua berwarna RED le Fith. nampak cam PINK eh? ehehhe..mmg tiap kali raya we all janji semua pakai tema kaler yg sama. sama2 decide nak kaler apa. kat umah mertua k.noora pun cenggitu gak sebenarnye. hehe. kg k.noora dgn kg ABANG tak jauh mana. naik kereta dlm 45 minit je bleh sampai.

Izan, ahahha..gambar raya sesiapa saja pun meriah gak kot.

 
At Wed Sep 22, 10:43:00 AM, Blogger Fith said...

kak noora,
haha tu laa,nampak merah tapi sbb ada tulis pink n merah,fith dah confuse,hehe.
bestnya pakat2 camtu,so 1st raya semua boria satu warna kan,menarik2!boleh laa nanti suggest kat family fith pulak,hihi...

 
At Wed Sep 22, 03:49:00 PM, Blogger umeboshi said...

Fith...ahahha..sudah kompius eh? a ah, kat kg k.noora kalo semua dpt berkumpul, 1st day raya dan 2nd day raya boria berbaju kaler sama. thn ni adik beradik k.noora masing2 giliran beraya kat kg kami. tu yg boria pada 2 hari raya yg terawal. next year, masing2 sambut raya kat umah mentua dulu. raya ke-3 baru balik kg kami. maka, raya ke4 kitorg set semua nak pakai baju kaler apa pulak, tp idak le mesti baju baru. janji kaler seragam! tiap thn camtu le rutin nye..

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home