Thursday, April 23, 2009

6th Wedding Anniversary.

*gambo masa majlis di rumah aku 6 tahun lalu. tema nye, kaler maroon dan cream. gambo ni aku cilok dari web friendster adikku; ida. hehehe..sorry and tq,da!!*


Alhamdulillah..tahun ini, 20 April (Isnin) yg lalu, genap 6 tahun ikatan aku dan ABANG sebagai suami isteri. moga berkekalan jodoh, kebahagiaan kami ini. serta moga makin bertambah erat kasih sayang antara kami dan bertambah keimanan kami..amin!!!

Company aku, mmg ada coti khas utk b'day staff2 nye, atau b'day spouse masing2, atau wedding anniversary. tapi, dlm setahun, boleh pilih 1 je la antara 3 tarikh istimewa ni. tahun ni, aku amik coti utk wedding anniversary ni la. ABANG pun amik coti.


tapi, dlm pada happy nak spend hari coti tu berdua je dgn ABANG..tup tup..Afiq Khair kena demam la pulak. panas sgt badan nye sampai cecah ke 40 darjah celcius.


actually, hari jumaat mlm tu, kami bawak Afiq Khair p jumpa doktor. kena cucuk utk setahun setgh. mlm tu, dia ok. tak demam pun. Sabtu pagi, hantar Afiq Khair kejap ke neseri. so, aku dan ABANG boleh la mengemas rumah (luar dan dalam), cuci pakaian, masak2 dgn aman. kalo si kecik tu ada, mmg tak boleh buat keje dgn senang hati. ada je yg dia nak..ada je yg dia rengekkan nanti. pastu, suka sgt menyibuk kat dapur..dok punggah brg2 dari kabinet la..macam2!! Iman pulak, pagi tu bila kami kejutkan nak dihantar ke neseri sama2 dgn adik dia...dia takmau. Iman nak lepak umah je kata nye. tapi, bila dia dah mandi tu, sibuk lak nak p neseri. maleh kami layan. kejap2 tu Iman dok tanya, lama lagi ke nak amik adik kat school tu?!! ahahhaa..dah rindu kat adik dia la tu.


dlm kol 3pm, kami p amik Afiq Khair dari neseri, time tu badan nye dah agak suam2. Mlm tu, makin panas lak suhu badan nye. aku kasi mkn ubat demam. then, pagi ahad tu pun masih panas lagi. kasi ubat demam pun takmo surut2 gak. tapi, Afiq Khair masih aktif bermain main. cuma tak berapa nak mkn. hari ahad mlm tu, bawak ke klinik. mmg panas sungguh badan dia. tido nye pun tak lena. gelisah aje. aku pun tak bleh nak tido. tak henti2 dok basahkan kepala dan tubuh Afiq Khair dgn air. dia ni cepat sgt perasan nye...kalo dok letak kain lembap kat kepala/ badan dia, cepat je terjaga. mmg dia tak suka kalo kami letak kain lembap tu. nak basahkan kepala/ badan dia pun mmg payah gak. ditepis-tepis nye tgn mama/abah dia.geram aku dibuatnye!!


dlm kol 5am...Afiq Khair terjaga. aku masih tak tido lagi masa tu dok jaga dia. kasi dia minum susu sikit, pastu kasi ubat demam. tepuk2 dia, lelama tertido semula. aku pun dah tak boleh tahan, terus terlelap jugak.


bangun utk solat subuh pagi isnin tu, aku rasa2 badan Afiq Khair, masih panas lagi. so, biarkan je la dia tido. kami dok siap2kan Iman utk ke sekolah. ABANG hantar Iman ke sekolah, beli sarapan dan kami lepak kat umah je pagi Isnin tu. dok layan Afiq Khair yg demam. dekat kol 11am, hantar Afiq Khair ke neseri...aku dan ABANG p hantar borang BE ke LHDN shah alam. sorry aaaa...tahun ini, kami masih tak buat e-filing. takde masa nak godek2 e-filing tu. then, kami p lunch kat Sunway Pyramid. lepas dok tengok menu dari 1 restoran ke 1 restoran, kami kimeta(decided) utk mkn kat Sushi King aje le. dah lama tak mkn Sushi King. takde le mkn byk mana sbb perut aku yg dah memboyot ni, cepat rasa penuh sekarang ni. kalo terlebih isi, ha....terima la akibat nye. SENAK!! ABANG pun, sekrg ni mkn macam ala2 diet gituk!! hehe..


lepas mkn, p cari buku utk anak2 kat Popular book store..lepas tu, terus balik sbb teringatkan Afiq Khair yg demam tu. masa p amik anak2 kat neseri tu, diorg masing2 tgh tido. Afiq Khair, sampai kat umah pun, sambung tido lagi. mmg lemah je dia..


ptg Isnin tu, lepas asar...tgk angin bertiup elok je. so, kami bawak anak2 ke taman dekat2 umah. layan Iman main layang-layang. lepas tu, layan anak2 main kat playground pulak. Afiq Khair pun berseronok main papan gelongsor. panas badan nye pun berkurang dah masa tu...sampai ke mlm, dah nampak ok.


selasa...dah tak panas pun badan Afiq Khair. tapi, pagi semalam (rabu)..naik balik suhu badan nye. ish ish...selsema dan batuk pun mula jugak. mkn, minum tak berapa nak sgt. macam takde selera gak la kot. semalam ptg lepas amik dari neseri, balik umah tu...mmg baring je Afiq Khair ku itu. kejap2 tido. kejap2 celik mata nye. ubat demam pun dah nak abis sebotol...

pagi tadi, alhamdulillah..macam dah reda panas badan nye. cuma, batuk dan selsema makin teruk. pastu, mata nye kuyu je. nampak lemah sungguh dia. huhuhu....mama doakan moga anak2 mama semua nye sihat2 belaka. ceria sentiasa. moga Afiq Khair cepat sembuh eh?!! amin!!

* Afiq Khair sgt happy bila memakai topeng ni. gambo masa sambutan b'day Iman yg ke-5 baru2 ni*

Labels: , , , , , , ,

15 Comments:

At Thu Apr 23, 04:30:00 PM, Blogger Epelijau said...

happy 6th anniversary..mg jodoh kalian berdua kekal berpanjangan selamanya...

 
At Thu Apr 23, 04:31:00 PM, Blogger Epelijau said...

happy 6th anniversary..mg jodoh kalian berdua kekal berpanjangan selamanya...

 
At Thu Apr 23, 04:41:00 PM, Blogger umeboshi said...

Am,
thanks a lot!! amin!!! moga Am pun sama, kekal bahagia bersama hubby tersayang!

 
At Thu Apr 23, 09:25:00 PM, Blogger aNIe said...

Happy anniversary buat umeboshi dan suami...semoga rumahtangga yang dibina kekal bahagia bersama famili dan anak2 sehingga ke akhir hayat...

Eh!! Umeboshi pregnant eh? Kenapa tak beli set bersalin dari akak..hehehe...(sempat lagik nak berniaga ni)

 
At Fri Apr 24, 02:10:00 PM, Anonymous Mama YanzZZ said...

Wah dah 6 tahun melayari hidup bersama..samala kita cuma saya hujung tahun.

Comel sungguh che noora ek..Pijan plak siap pegang keris tu..hehehe..

 
At Fri Apr 24, 04:31:00 PM, Blogger umeboshi said...

K.anie,
terima kasih..moga k.anie dan hubby serta family pun berbahagia sentiasa eh. ekkeke...set bersalin? ume nak guna leesa formula nyer set. k.anie ada tak?

yanzzz,
owh, sama tahun la ek kita kawin. ahahhaha...comel ke? pujian ke tu? kiter terasa cam dah di-awangan je ni. akakkaka... tapi, itu 6 thn yg lalu. sekrg dah rupa makcik2.

 
At Sat Apr 25, 09:49:00 PM, Blogger maisya said...

happy anniversary!

 
At Tue Apr 28, 02:08:00 PM, Blogger umeboshi said...

k.maisya,
arigatou!!

 
At Tue Apr 28, 09:13:00 PM, Blogger hanny said...

omedtou!. semoga kekal bahagia ke akhir hayat. pasal anak demam nih, akak pun dah alami. budak lelaki memang time kecik2 selalu ajer demam. Gambare!

 
At Wed Apr 29, 08:17:00 AM, Blogger pB said...

Salam


tahniah Ume

kak pB doakan agar umah dan tangga Ume akan tetap kekallll selama lamanya


tak ada anai anai yang dtg menganggu ....
he he he

 
At Wed Apr 29, 08:53:00 AM, Blogger umeboshi said...

k.hanny,
arigatou! amin...moga k.hanny dgn cik abang pun kekal bahagia selalu bersama keluarga tersayang. tokoro de, tu le...diorg ni tiap2 bulan mmg kena demam. kalo tak pun, selang sebulan gitu, kena demam nye. huhu..

k.pB,
terima kasih deh!!! hehhe..kelakar la k.pB nyer komen ni. ye lah, moga begitu la hendak nye. kekal aman bahagia sentiasa. utk k.pB pun, moga berbahagia sentiasa dgn cik abear dan family, ye?!!

 
At Wed Apr 29, 02:56:00 PM, Anonymous en_me said...

hepi anniversary.. moga panas hingga ke petang ghitewww..

 
At Wed Apr 29, 03:23:00 PM, Blogger umeboshi said...

en_me,
thanks. amin!!

 
At Wed Apr 29, 08:02:00 PM, Blogger IZAN said...

Happy Anniversarry Noora!!! Wahhh berseri-seri abess gambar pengantinn!! Moga kekal berbahagia ke akhir hayat yekk!

 
At Thu Apr 30, 02:12:00 PM, Blogger umeboshi said...

IZAN,
thanks ye. hamboi, ye ke? nampak ke seri nye..? ekkeke..utk izan pun, sama gak didoakan moga kekal bahagia dunia akhirat.amin!

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home