Wednesday, March 25, 2009

Kedai Nomo Tujuh!

hari tu, weekend, Iman keluar dgn ABANG dok ronda2 tengok kedai moto kat sec 27 shah alam tu. tgh dok belek2 nak tolong belikan moto utk aida; adik bongsu ABANG. tolong belikan jek. duit nye sure le dari aida sendiri. pastu mak abah serta adik beradik top up sikit2 gituk. aku dan Afiq Khair dok umah je.



sampai umah je...Iman kata kat aku; "mama, tadi Iman p kedai nomo 7".


aku, "owh ye ke...? OK!"


aku syak, tentu la kedai moto yg ABANG dan Iman pegi tu, kedai nye bernombor 7.









2 mlm lepas, kami keluar ke kedai moto kat sec 27 tu utk amik moto.

Iman, "mama, tu le kedai nomo 7 yg Iman pegi dgn abah hari tu."


Aku, " OK..." sambil dok tengok kat kedai moto tu...cari nomo kedai nye. tapi tak nampak lak nomo 7!


Iman, " tu, mama...kedai nomo 7!" aku perhatikan betul2..rerupa nye dia tunjuk ke arah kedai 7-eleven yg ada dekat2 situ!!!


Iman, "abah, mama tak tahu kan...kedai nomo 7 tu?!"


ish ish.... Kedai Nomo 7 = 7-Eleven store rerupa nye...



+++++




Hari Sabtu, 21 mar 2009, petang lepas asar, kami p putrajaya. sempena Hot Air Balloon Fest. so, pelbagai rupa dan bentuk belon ada. rupa badut, cawan, gajah, burung merak etc.. sampai ke malam kami kat situ..tengok Night Glow.


dari car park menuju ke padang yg ada belon panas.




belon bentuk cawan Nescafe!





nak balik ke kereta, dari padang lepas tengok night glow. ABANG dok dukong Afiq Khair kat bahu dan Iman berjln di sebelah ABANG.

Labels: , ,

5 Comments:

At Wed Mar 25, 06:47:00 PM, Blogger IZAN said...

Ha! ha! ha! Panjang jadiknya nama 7/11.. kedai nombor 7! Kelakarr btull

 
At Wed Mar 25, 11:58:00 PM, Blogger aNIe said...

Umeboshi...mesti seronok dpt tengok hot air ballons tu...masa anak akak dpt sms dari boss dia yang sedang berada di Putrajaya bukan main dia excited lagik...tapi apakan daya kitorang dlm perjalanan balik dari Ganu...

 
At Thu Mar 26, 12:16:00 PM, Blogger umeboshi said...

izan,
tu la pasal. Kedai nomo tujuh tu!!! ahahha..

k.anie,
jalan2 p ganu pun best jugak lorr... last p ganu, august 2004! itu pun, sampai kat kijal jek. time tu, highway pantai timur tu baru dibuka, dan masih free lagik.

 
At Wed Apr 01, 08:22:00 AM, Blogger pB said...

salam


wow mesti happening tul kat putraJaya tu , kan

 
At Wed Apr 01, 11:53:00 AM, Blogger umeboshi said...

salam k.pb,
ye...happening jugak kat putrajaya tu :)

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home