Monday, February 23, 2009

Upin Ipin :movie




dah bawak Iman dan Afiq Khair p tengok wayang citer Upin Ipin tuh. Iman mmg excited la. ni 1st time dia nak tgk wayang kat cinema. tak pernah masuk cinema..tapi macam mana dia tahu, bab pop corn..air bergas tuh? dengar cerita dari kwn2 ke?

Iman: "yey..Iman nak p tgk wayang citer Ipin Upin!!"
Aku: "ok..tapi diam2 je la. jgn cakap2 sangat.."
Iman: "ok. nanti Iman nak mkn pop corn, dgn minum air yg ada gas tu masa tengok wayang nanti."
Aku dan ABANG.. mana le dia tau pasal pop corn la..air gas la..yg sinonim dgn org2 yg p menonton wayang nih. huhuhu..

Sabtu, 21/feb...dok cadang nak tgk wayang tu utk tiket kol 11am kat sunway pyramid. ABANG try book tiket lalu sms..tapi, full booked ,kata nye (dpt reply thru sms gak). then, takpe le. gamble je. pepagi sabtu tu, p Bangi...amik brg2 utk opis ABANG kat kedai sana. then..pegi ke sunway pyramid. kol 10 lebih sampai sana. terus p cari TGV.. alhamdulillah ada lagi seat utk tayangan kol 11am. ehhehe.. kanak2 (Iman) kena RM6, aku dan ABANG (dewasa) kena RM8. Afiq Khair free!

memula, ABANG kata nak tinggalkan aje Afiq Khair kat neseri. sbb takut dia meragam..takmo dok diam. tapi, aku kata..nak jugak bawak si kecik tu. test! kot2 Afiq Khair ok...len kali buley bawak masuk cinema lagi. ahahha... alhamdulillah, Iman dan Afiq Khair ok aje. mau tengok cerita dgn aman. Afiq Khair tak meragam. cuma mula2 tu je mungkin dia agak takut sbb dok dlm gelap tu. punya la kuat dia peluk aku! hahaha.. lelama, baru le OK. Iman lak, memula macam takut2. lagi le part yg Upin Ipin n d'gang kena serang raksasa..hantu dan macam2 tu. sibuk dia pegang lengan ABANG dan ajak balik. ahahhaha.. tapi, bila sampai part yg terbongkar sang penjahat tu yg pakai topeng tu semua..baru le Iman OK.

anyway, bila abis cerita, kuar dari cinema..Iman dok ulang2 cakap dia suka tengok cerita tu. dok ajak nak p tengok lagi nanti. ahhahaa.. sekali je cukup le. nak tengok lagi, kang beli le dvd ke..

emm..komen aku dan ABANG..cerita nye best. tapi tak berapa sesuai utk kanak2 sekecil Iman. hantu nye ganazzzz betul. bebudak pun takut! masa kami menonton tu, ramai gak anak2 yg dok nangis2 dan jerit takut, ajak balik. ahaha.. anyway, aku mmg suka keseluruhan jln cerita tu. ada kelakar..ada debaran..suspens..ada kasih sayang..semua lah!

paling aku suka, scene yg upin, ipin dan rajoo dok ter-menggelongsor jatuh dari bukit gituk. masa tu batu2 pun ikut jatuh sekali dan suspens nye, bila ada sebuah batu besar hampir2 menimpa kepala Ipin. tapi, tak pun..just batu tu tergeser kat rambut Ipin yg secoet, seciput tu aje. kelakar.

anyway, aku seronok dpt habiskan masa bersama ABANG dan anak2 macam tu. sekali sekala. ok lah!

Labels: , , , ,

8 Comments:

At Mon Feb 23, 08:54:00 PM, Blogger aNIe said...

Umeboshi...yang buat anak2 takut ialah background musiknya yang kuat...maklumlah guna 'dolby digital'..tapi keseluruhannya memang best kan...

Part rambut secoet tu memang gelihati kan...suspen je...satu lagi yg kelakar...masa ipin sembunyikan kelip2 kat dalam seluar dia tu...hahaha

 
At Tue Feb 24, 08:59:00 AM, Blogger umeboshi said...

k.anie,
a ah, kan. sound nyer yg agak kuat tu pun yg buatkan anak2 terkejut dan takut. tu le, keseluruhan nye mmg best! hihi..part ipin simpan kelip2 dlm seluar tu pun kelakar gak! ahahha

 
At Wed Feb 25, 10:00:00 PM, Anonymous k ija said...

adehh, abes seprais noora da bocor rahsia citer ni. k ija baru igt nk tengok hahaha!

 
At Fri Feb 27, 04:29:00 PM, Blogger umeboshi said...

ala k.ija...ada byk lagi part lain yg surprise dan harus ditonton. hehhe,,, selamat menonton :)

 
At Thu Mar 05, 10:20:00 AM, Blogger en_me said...

me pon dah tengok.. layannns

 
At Thu Mar 05, 03:45:00 PM, Blogger umeboshi said...

en_me,
pon dah tengok ek? ehhe..

 
At Wed Mar 11, 02:02:00 PM, Blogger rudy bluehikari said...

ambui dah pandia ckp si teruna no2 tu...

 
At Wed Mar 11, 02:39:00 PM, Blogger umeboshi said...

rudy,
a ah. baru je mula nak belajar bercakap. tapi, byk bahasa alien.

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home