Friday, December 22, 2006

Apa patut buat...

Misal nye la kan.. misal nye. ni merupakan hari pertama korang masuk keje kat tempat baru. so, suasana baru, opis baru, kawan2 baru, bos baru. serba baru semua nye la. bersama semangat baru juga. hari pertama kat tempat baru ni, org atasan/bos akan bawa korang melawat opis+factory dan semua area kat tempat baru tu. disamping tu, memperkenalkan korang dgn staff yg lain. biar lah aku namakan bos yg baik hati ni sebagai bos A.

pastu, satu ketika ni..kat dlm lif. selain korang dan bos A, ada sorang lagi bos tapi dari jabatan lain. yg ini aku namakan dia bos B. kat tempat keje baru ni, asal saja jumpa orang, mesti bersalam. so, korang belum hulurkan tgn lagi..bos B pun dah hulur tgn utk salam. masa tu, korang perasan sesuatu. yg zip seluar bos B ni tak terkancing. terbuka jek. dah la perut dia gendut, so pinggang seluar tu mmg letaknye kat bawah perut yg bulat tu. dan seluar tu melopong je kat tempat zip nye tu. mesti lah ternampak spe*d*r dia .. ahahhaa.. korang gelak dlm hati?? emmm..dlm hati, nak tegur ke tanak? nak tegur ke..tanak? dah la ni merupakan 1st day kat situ. lagi, tak berapa kenal sgt pun dgn bos B. Nanti bos B malu. atau...macam mana ek? dlm tgh berkira-kira tu, lif dah sampai kat floor yg korang dgn bos A nak pegi. tapi bos B masih lagi kat dlm lif. kat situ, korang dgn bos A melangkah keluar, kemudian ada 2 org staff pompuan lak masuk. err.. staff pompuan ni, mungkin boleh 'ter'nampak atau 'ter'perasan yg zip seluar bos B terbukak tu. kalo tak perasan, ok la jugak. tapi, korang yakin...mesti boleh perasan punya.

hai..nasib lah bos B. hehehe... kalo korang la kan... sebagai 'korang' yg baru masuk keje kat tempat baru tu. apa yg korang akan buat? tegur je ke bos B tu, pasal seluar dia yg melopong tu?
(bos A, bos B ni lelaki)

errr..ni bukan aku punya pengalaman. tapi, ni kisah benar seseorang yg dekat dgn aku. ehehhe..

Labels:

6 Comments:

At Fri Dec 22, 01:37:00 PM, Anonymous tini said...

hihihhii... nk gelak dululah :)) hmm kalo tini diam jer sbb risau dsalah anggap :D

 
At Fri Dec 22, 04:11:00 PM, Blogger auntylela said...

Bila sampai opis, cakapkan pada bos A, biar bos A call bos B tutup lubang seluar dia tu.
Lelaki kasitau lelaki tak memalukan sangat, kot.

 
At Mon Dec 25, 09:30:00 AM, Blogger sri said...

Eh, memang kena bagi tau dia... kalau tidak dia akan mengusung `kemaluan' itu ke mana-mana di sekitar pejabat. Tapi cara nak bagi tau tu terpulanglah, sama ada main jeling-jeling ke situ biar dia perasan ataupun buat cara yang kak lela suruh tu ;-)

 
At Tue Dec 26, 10:30:00 AM, Blogger umeboshi said...

Tini, TQ.malu jugak la kan nak tegur direct. tapi kesian la kat dia..

K.Lela,TQ..idea macam ni, ok gak.

K.Sri,TQ.. hehhee...itu la. nak kena tegur dgn cara yg bijaksana. dan kita pun kena ada keberanian gak la kan?! hu..

 
At Wed Dec 27, 01:23:00 PM, Blogger ryu_hana said...

hahahahahaha....rasanye cam tau sape yang kena...
kalau kita, buat2 tak nampak jerk..hhmm..

 
At Sat Dec 30, 05:07:00 PM, Blogger umeboshi said...

ryuhana.. hahaha.. jengjengjeng.. sapo la eh?

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home