Thursday, December 21, 2006

Berbau

kat opis aku ni, "shoe is not allowed". Kenyataan ni ditampal kat depan pintu nak masuk opis. so, sesapa yg nak masuk opis, kena tanggalkan kasut, dan pakai le selipar yg telah dikhaskan utk masuk opis. Ada disusun kat rak kasut kat tepi pintu tu. tapi, selipar2 tu saiz nye besar2. cuma ada 3 pasang je selipar yg kecik. sesuai utk aku, utk Ms S, dan Mr TM. yg dtg opis ni, kebanyakan nye lebih suka tak pakai selipar tu. better berkaki ayam drpd menyarungkan selipar yg besar tu..yg kalo pakai mungkin ala2 badut gitu.ehehhe.. lagi pun, lantai opis ni elok, bersih (pada pandangan mata la..) aje. ber-carpet biru gitu. tetiap minggu hari Rabu, akan ada aunty india bersama anak dara nye, dan suami nye dan seorg kwn nye akan dtg buat keje2 cleaning. cuci toilet, kutip sampah & buang, lap meja/cermin, vacum lantai, etc. sebulan kitorang bayo diorg RM150 gitu.kalo tak silap aku la.hehhee..

tapi, itu cerita lain. ni nak citer pasal hari ni. macam biasa kalo ada nak deliver brg, aku akan call courier service utk dtg pick up brg. of course la kalo diorg nak pick up brg tu, kena tanggalkan kasut dan kemudian masuk amik brg nye. selalu kalo brg kecik2 je, diorg malas nak masuk. mintak tolong aku pegi pas kan kat diorg aje. diorg tu, tunggu kat depan pintu. alasan nye, malas nak tanggalkan kasut. hari ni, pakcik courier tu, bukan malas nak masuk. dia tak pernah malas. dia selalu masuk dan amik sendiri brg2 tu. tapi hari ni, dia takmo masuk. dia kata, "takut berbau". ops...dia sedar sendiri yg kasut/stokin dia tu ada bau. ish...paham2 je la kan. aku pun tak tahan juga dgn bau kasut/stokin tu. tau kan..bau nye macam mana? kekadang kalo dlm bas tu, ada je la timbul bau yg tak menyenangkan tu. diorang tak sedar ke ek? kasut sendiri tu amatla tak best bau nye. menusuk hidung!! tapi, pakcik courier ni sedar sendiri. bagus la. tak tau la, kalo saja2 je dia kasi alasan gitu sbb malas nak masuk opis. malas nak buka kasut. just dia takmo guna alasan MALAS tu?! emm...

Labels:

2 Comments:

At Thu Dec 21, 09:00:00 PM, Blogger auntylela said...

Trying again.

 
At Fri Dec 22, 11:20:00 AM, Blogger umeboshi said...

Hai,K.Lela. tgh trying letak komen ek..? hehhe..

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home