Tuesday, February 08, 2011

Kenduri kat Sabah

gambar dgn family sabah, dan family kami dari semenanjung! family aku berbaju merah/pink gituk..




My sister...Misa!!!


Kenduri kawin adikku; misa kat sabah. meriah jugak. ramai org kg dan sedara mara belah sana dtg. we all turun je dari van (sepjg kat sana, pengantin yg support transport utk kami ronda2), org2 kg bangun berdiri. dari tepi2 jln sampai ke halaman rumah, dan bwh rumah...semua org bangun macam nak nyambut menteri. kami turun dari van, masing2 dtg nyambut ...memimpin dan mengiringi kami ke meja mkn. memula dikasi mkn kuih muih... lepas pengantin turun bersanding, kami mkn nasi dgn pelbagai lauk pauk. ikan pelbagai jenis dan udang yg byk... mewah sgt dgn seafood. syok gituk! tapi aku x bleh mkn dgn aman dan puas hati sgt le... sbb Asha Zahra takmo diam. geram jek! anyway, alhamdulillah atas nikmat dan rezqi ALLAH yg amat enak itu. dpt sambal belacan dia yg sgt sedap. best!






lepas tu, we all jalan sana sini kat halaman umah kenduri tu..bergambar...dan ada sesi karaoke la pulak. ada band muzik...dan ada group gamelan..pihak keluarga sabah dok request supaya ada wakil dari semenanjung utk nyanyi. memula adik iparku (suami kpd baya) nyanyi lagu Madu dan Racun. lepas tu my beloved hubby nyanyi pulak...lagu apa eh..? Tinggal Kenangan kot tajuknye... Iman pun tau lagu tu!!!
bersungguh ABANG nyanyi...mmg sedap suara ABANG! ehhehe...





lepas Pyan dan ABANG nyanyi, wakil dari family Sabah lak nyanyi 2 lagu. lepas tu, pengantin lak nyanyi. lepas tu...we all pun beredar dari majlis kenduri tu.






kami pelik, tetamu atau org2 kg yg dtg kenduri hari tu, tak mkn nasi pun. ada yg dtg, terus je duduk2. ada tu, mkn gak le...kuih2 atau pun sekadar minum aje. mmg gitu ke ek kenduri kat sabah? yg dtg mkn nasi, cuma sedara mara atau kenalan yg jauh2 aje ke? tapi, umah Duan (menantu mak abahku yg Sabah itu) dah kenduri sejak 2,3 hari sebelum tu. mungkin diorg dah puas mkn kenduri umah Duan kut? ahahha..mandai je cikpuan ume ni buat andaian...






anyway, kami seronok sgt kat kenduri di sabah tu. mmg betul2 dilayan dgn baik sekali. alhamdulillah. moga ukhuwah yg terjalin akan bertambah erat. insya-ALLAH!

Labels: , , , ,

2 Comments:

At Tue Feb 08, 07:10:00 PM, Blogger Aku Cikni Ahnie said...

adik sy yg duduk miri tu ckp kat sana kenduri stail semua org dtg serentak dan mkn serentak, tp tu kat miri lah. kat sabah maybe lain pulak.

amboi pengantin baru, bukan main muka berseri happy lagi... hahahah...

 
At Wed Feb 09, 10:41:00 AM, Blogger umeboshi said...

k.ahnie, owh ye ke. kalo kat semenanjung ni, especially kg ume dan kg hubby le..org dtg idok le serentak. tapi dlm kol 12 setgh tgh hari tu, mmg waktu kemuncak le. nak amik nasi dan lauk2 pun jem! eheheh.. a ah le...happy je pegantin...

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home