Tuesday, January 04, 2011

Happy New Year..2011!!

salam Tahun Baru..
Tahun ni memacam yg baru. especially sekolah baru buat Iman dan Afiq Khair. Iman masuk tahun 1 dan Afiq Khair masuk tadika. kemudian, bayaran utk neseri pun, dah berubah kpd new amount.
1 org baby yg usia bwh 3 tahun. (Asha Zahra)
1 anak yg transit tgh hari kejap, dan ptg after KAFA kejap. (Iman)
1 anak yg half day je kat neseri sbb half day lagi sekolah. (Afiq Khair)

transportation utk Iman pun bertukar. dah takde acik mas yg peramah layan anak2 dan selalu memuji Iman. last year, acik mas tolong amik n hantar Iman ..dari neseri ke tadika genius aulad... last sms dari acik mas, kekonon sempena perkhidmatan dia utk Iman tahun lepas dah tamat gituk.."Razan budak baik x pernah buat masalah, sentiasa sabar dan yg kelakarnye dia jadi rebutan budak perempuan".

tahun ni, owner neseri yg tolong amik Iman dari sekolah kebangsaan, hantar p KAFA dan amik dari KAFA. lega sket. tak risau pasal transport. ada kawan2 yg sama neseri akan naik sama dia. kalo tetiba owner neseri ada hal ke...time tu baru le pikir nak buat macam mana.

rutin harian pun berubah gak le. bgn awal pagi. aku berazam nak bgn seawal 5a.m. so, boleh siapkan "bentou" (bekal) utk Iman, ABANG dan aku sekali. tapi setakat ni belum lagi boleh bangun 5am. time aku nak bangun, selalu ada gangguan dari Asha Zahra. dok ngamuk nak mimik la...memacam. target utk membolehkan ABANG dan Iman keluar umah kol 7am belum berjaya dicapai lagi.

emmm...serba serbi berubah. macam2 lagi la. tapi, hati ku tak berubah. still ada CINTA yg mekar sentiasa buat suami tersayang, anak2 yg dikasihi dan keluarga yg dirindui selalu..insya-ALLAH.

Labels: , , , , , ,

4 Comments:

At Fri Jan 07, 03:50:00 AM, Blogger sitiezahim said...

hihi rumantik gitu..:D

 
At Fri Jan 07, 01:41:00 PM, Blogger umeboshi said...

auwww...rumantik ke? ekekke..

 
At Mon Jan 10, 05:39:00 AM, Blogger nuyin2u said...

berapa kos utk 3 anak bersituasi begitu cik ume

 
At Mon Jan 10, 09:42:00 AM, Blogger umeboshi said...

nuyin2u,
total utk neseri: rm550. tapi dpt diskaun, jadik RM500/month.
transport Iman (3 trip per day): RM90/month.

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home