Thursday, February 10, 2011

Alasan

dia agak baru le kat opis ni.
hari tu dia kata, takde namecard...tak boleh nak keluar buat sales. kalo takde namecard, segan nak jumpa org. then, namecard dah siap. dah kasi pun kat dia. tapi idak juga keluar buat sales. idak juga bertambah new client...

la ni, gaji tak masuk penuh. dia kata, macam mana mau keluar buat sales. duit utk isi minyak dan belanja masa keluar nanti takde. so, tak boleh la buat sales juga...

oh, gitu eh?

dia pesan suruh aku request kat company yg buat yellow pages tu mai hantar buku yellow pages. aku tak tepon. tapi aku fwd kat dia website yellowpages tu kat dia. boleh download contact details mana2 company yg kita mau lalu website yellowpages tu aje. senang kan?

harap je gaji besar, ntah brp kali ganda dari gaji aku, tapi semua mau kena kasi tau. semua kena sogok suap kat dia dulu...baru mau gerak. tu pun tak sepenuhnye bergerak. owh, tak semesti nye bergaji besar, berjawatan besar, buleh buat keje tanpa guidance ek? kuli pun boleh guide dia. kuli pun boleh tunjuk ajar dia. kuli pun kena kasi tau sama dia...apa yg kena buat, mana mau cari, dari mana boleh dpt..begitu begini. serba serbi lah! owh, baru ku tahu!!

dah le suka buat lawak bodoh. tak kelakar pun!

ops...sorry. cikpuan ume melepas sesak di dada ni. nak luah kat FB, ramai sgt kwn aku.. (ye ke?). pastu, ada link lak dgn opis-mate. hohoho.. opis-mate pun bukan le ramai mana...

Labels: ,

2 Comments:

At Fri Feb 11, 04:27:00 PM, Blogger Aku Cikni Ahnie said...

Hai keje keje keje.... bohsan tul kan... cik target by this year jer kot nak keje... tunggu green light dari en hubby...

sabar lah ume, kdg2 manusia punyer perangai bikin kita heran....

 
At Tue Mar 01, 10:07:00 AM, Blogger umeboshi said...

k.ahnie ada plan nak retired dah eh next year? syoknye. sure ada projek besar sendirian berhad punya plan tu. ehehhe.. apa2 pun moga kita sama2 success eh. thanks k.ahnie.. insyaALLAH ume akan bersabar selalu..

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home