Thursday, December 09, 2010

Salam Maal Hijrah!!



7 dec, hari selasa lalu...cuti sempena 1432 Hijrah. Tahun Baru Hijrah... so, salam Maal Hijrah buat semua ye...




aku kat umah je pagi selasa tu. lepas Zuhor, ABANG isi air dlm kolam plastik yg Imah (adik ABANG) hadiahkan Iman sempena birthday Iman tahun lepas. so, seronok la anak2 bermain air. Semua sampai menggigil kesejukan...kena paksa keluar dari kolam dan masuk umah. kalo idak, sampai bila2, takmo keluar dari air. dah biru2 bibir...menggigil pun takmo keluar. Asha Zahra si kecik tu pun sama....aduh...
lepas Asar, anak2 join ABANG mencuci 2 buah kereta, siram pokok2 di halaman rumah..guna air dari "kolam" tadi. aduh...sampai maghrib masing2 tanak masuk umah. syok layan main air!!!
lepas maghrib, p Night Circle restaurant kat sec 11 shah alam. berkumpul dgn adik beradik ABANG dan mak abah. Peah (adik ABANG) nak belanja mkn. hoorey! mkn free. alhamdulillah. moga Peah n Jool murah rezqi selalu. aku order beef steak set, pastu amik nasi putih juga. ok la. buleh telan. ehehhe..
* Night Circle..
lepas mkn, kami beramai ramai p i-city kat sec 7 shah alam. masa baru2 sampai, kami terdengar sorang ibu ni terjerit jerit panggil "nani!"..."nani!"...rerupa nye anak pompuan dia, umur 5 tahun dah hilang dlm keramaian dan kemeriahan i-city tu. kesian aku tengok akak tu. siap nak nangis sekali aku. ye lah...sapa tak gabrah kalo anak hilang, kan??? dia kata nani pakai t-shirt kaler merah. lengan pjg.
masa kami berjalan ke depan sikit, kami nampak ada sorg kakak dukong dak pompuan berbaju merah lengan pjg. itu le Nani. kakak tu kata, dia jumpa nani tgh nangis. mak nani dah tertinggalkan nani yg sedang leka bermain le tu kut. anyway, terharu!!! alhamdulillah nani dah ditemui semula....
so, berhati hati le eh. kalo bawak anak2 p jalan ke mana saja pun, jgn lupa pegang tgn depa. jgn lupa perhatikan depa selalu...kita tak tahu bahaya ada di mana2...bila2 masa saja!
* aku dgn keluarga tersayang!!!

Labels: , , , ,

6 Comments:

At Thu Dec 09, 08:45:00 PM, Anonymous Kak Anie said...

Umeboshi...akak tak sampai lagik i city tu...jeles je dengar ramai dah pergi...

 
At Fri Dec 10, 01:06:00 PM, Blogger fireflies said...

Noora...zutto zutto oshiwaseni

 
At Fri Dec 10, 04:38:00 PM, Blogger Fith said...

comellah gambar yg last tu,suka tgk iman,afiq khair dan asha zahra,cute je...

 
At Tue Dec 14, 01:44:00 PM, Blogger umeboshi said...

K.Anie..
pegi la dgn anak2 dan family. mmg meriah p sana. la ni, kereta nak masuk sana je, kena bayo RM10. dpt le kupon. kupon tu kena bawak turun sekali..boleh guna utk beberapa "bilik" pilihan termasuk "bilik sejuk/ salji". 1 kupon, boleh guna utk 5 org sekali masuk..kalo yg takde kupon, kena RM2/ person utk sekali masuk.. gituk. ala...p i-city syok tgk lampu2. tapi letih le nak jalan jauh2..dan ramai sgt manusia nye..

Nani..sankyu!! nani ni mo, zutto zutto oshiawase ni ne!

Fith...sankyu!! ahahah..mama depa cute. tu yg anak2 nye pun cute.. (uhuk!!! sila la muntah :-) )))

 
At Wed Feb 09, 11:43:00 AM, Blogger rudy bluehikari said...

mengembang ni noname... :p shiawase da kara ne....

 
At Wed Feb 09, 03:08:00 PM, Blogger umeboshi said...

Ludi..hehe..mengembang le jugak... anyway, alhamdulillah shiawase dakara kamo ne :-)

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home