Tuesday, November 02, 2010

Packing

we all mmg tau akan kena pindah. boss nak jual opis yg ada ni. then, we all akan keluar, p rental opis lain kat building yg berdekatan. tapi selama ni we didn't know bila kena keluar p. tup tup semalam boss tepon ,kata we all kena bergerak pindah pada hari khamis ni. 4 nov. awat lak? tak bleh postpone ke boss? then boss kata, cannot! sbb tarikh tu mmg cun dan the best date utk move out. aiyo...tu semua, fengshui teacher dia le yg kabo kata nye. so, nak tanak, kena gak le kami p tempat baru pada hari khamis ni.

dengan kami yg takde buat apa2 pun lagi ni. opis still camni. tak pack apa2 pun lagi. dah tu, sorg staff opis ni start esok sampai jumaat dah apply coti. sbb sekolah dan daycare anak dia coti deepavali. takde sapa bleh jaga anak dia. so, tu yg dia apply coti start esok tu.. boss kata, khamis ni semua kena dtg utk keje2 perpindahan opis. wahhhh...sure le bengang acik yg dah apply coti tu. anyway, shouganai (no coice) ne...we all bukan nye boss kat opis ni. we follow je lah!

aku tak start packing apa pun lagi. dok sibuk key in data dan prepare agreement bagai le. quotation, invoice semua nak kena settle kalo buleh dlm minggu ni. sebelum p tempat baru... sbb bila dah p sana kang, dok busy nak set up tempat baru dan macam2 le lagi.. takut terlupa nak settle keje2 penting tu semua.

we all tak suka p tempat baru tu. we all dah sayang sgt dgn tempat sekrg ni. dekat dgn macam2 bank..(Public Bank, Hong Leong, Maybank, RHB, CIMB, Ambank, BSN, Affin Bank, Bank Muamalat..), pelbagai restoran (dari yg murah sampai ke mahal, ada malay/arab/chinese/japanese/indian/mamak etc), ada kfc/ mcD/ pizza hut/ canadian pizza/ noodle sta etc...ada macam2 kedai kek, hardware shop, mini market, dan serba serbi ada le kat sini. klinik pun ada! semua tu boleh kami p hanya dgn berjalan kaki saja. syok tau!!

kat tempat baru...serba serbi mahal le kot. kat Empire Subang sana. tempat shopping orang2 elit kut. nak cari kedai mkn yg murah (tak le murah mana kut), kena menapak le jawabnye. bank yg ada kat sana cuma Maybank je le yg terdekat.. parking pun tak bleh dapat reserve atau season card parking macam sekarang ni. so, hari2 nak kena prepare duit utk parking. satu jam pertama, kena RM1.50. setiap satu jam yg berikutnye RM1.....tu kalo parking kat Empire la. so, utk sehari, kena prepare minimum dlm RM10.50 la kalo aku...8am hingga 6pm. harus tepat jam 5.30pm aku dah cabut dari opis! oppps!! kalo company akan tanggung duit bayaran parking, tanpa had minimum...ok la jugak...kan? macam sekrg ni, utk parking mmg kitorg ada season card. company tanggung. hari2 takyah sibuk cari duit utk bayo duit parking. alhamdulillah. kat tempat baru nanti...huh!!!

ok la. apa2 pun, kena pack..pack...dan pack barang2 ni. semoga p tempat baru nanti, akan ada good news buat kami, buat company, buat bisnes kami, dan buat future kami..semoga ada seribu satu hikmah buat aku dan family juga...aminnnnn!!!!

Labels: ,

7 Comments:

At Tue Nov 02, 02:06:00 PM, Blogger nuyin2u said...

selamat berpindah ke tempat baru

 
At Wed Nov 03, 08:14:00 AM, Blogger mrs semtz said...

noora, ima no kaisha nanteiu namae? nihon no?

 
At Wed Nov 03, 09:50:00 AM, Blogger umeboshi said...

mama Nuyin2, syukran :-)
K.ija, Nihon no kaisya dehanai kedo, boss ga nihonjin..

 
At Tue Nov 09, 01:39:00 PM, Anonymous donny said...

selamat berpindah..

salam dari sabah

 
At Fri Nov 19, 01:12:00 PM, Blogger umeboshi said...

donny,
thanks. sudah slmt masuk opis baru. tapi everything belum stable lagik. oh ye, thanks juga atas kunjungan ke blog ini.

 
At Tue Feb 08, 06:50:00 PM, Anonymous Anonymous said...

i parking kt empire 14:41 - 18:48 = 4jam 07minit
= RM 5.50...

hmmm klu p carrefour free je..aye's

 
At Wed Feb 09, 10:53:00 AM, Blogger umeboshi said...

cik Anonymous, bila p empire? shopping2 eh? sini, mmg terasa serba serbi mahal le. setakat ni, we all park kereta kat subang parade. RM3 per entry kalo masuk sebelum kol 10am. tapi, start 14 feb 2011 ni, kalo masuk sebelum kol 8am je, baru bleh dpt rm3 per entry tu. uhuk! apesal kat carrefour bleh free? cuba cerita..

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home