Wednesday, December 01, 2010

Bau

Office aku sekrg kat Empire SOHO, Subang. Style Home Office. so, ada yg buat suite ni as their home...dan ada yg buat sebagai office...ada gak yg buat tingkat atas tu bilik utk tidur dan tingkat bawah tu tempat depa bekerja. macam2 la.

anyway, my company mmg buat suite kitorg tu sebagai pejabat SAHAJA. tingkat atas, mmg bilik khas utk boss. tingkat bwh, utk kami kuli2 aje ni. ada 1 toilet kat atas dan 1 toilet kat bwh. mula2, kami happy sbb ada toilet dlm office. tak perlu p jln jauh utk ke toilet. tapi my boss yg mmg fanatik sungguh dgn Feng Shui tu kan...dia tutup le toilet bowl kat tingkat bwh ni. we all kuli2 ni kalo ada "hajat"...mmg kena la p turun ke bwh. boleh p toilet kat LG ke...kat G ke..kat UG ke...kat 1st floor atau 2nd floor. kat floor LG sampai 2nd floor tu mmg ada public toilet sbb situ shopping gallery. start 3rd floor sampai 10th floor...semua SOHO. (8th floor ada fitness center).

anyway, tajuk entry kali ni bukan nye ada kaitan pun dgn cerita pasal toilet kat building ni ....hehhe..

kisahnye.....
surau ada kat G (Ground Floor). masa nak p turun bwh, nak solat zuhur...bila pintu lift terbuka, aku nengok orang2 kat dlm lift tu masing2 dok tutup hidung. ish, aku dah rasa lain macam. teragak agak nak melangkah masuk lift ke tak. tapi dok pikirkan yg kalo aku lepaskan lift yg ni, sure kena tunggu lama lagi utk dptkan next lift. lift kat building ni mmg agak lembap! maka nye, aku masuk je la. on the time kaki aku sampai kat pintu lift tu, hidung aku dah terhidu bau sesuatu yg mmg tak menyenangkan!!! huhuhu...ada seseorg yg dah melepaskan bau itu. bau yg dari perut, tapi dikeluarkan dari saluran "bawah"!!!! adoi....tak tahan wo. busssssssssuk sangat! rasa nak termuntah pun ada. patut la masing2 dok tutup hidung. hohoho...tak sabar aku nak jejak keluar dari lift tu. sampai kat G je, cepat2 aku keluar.

huh! sungguh kurang sopan le sesapa yg dah TERlepaskan bau itu. dah tak boleh tahan la kot, kan? udah le lift penuh dgn manusia. sabo je la...pencemaran udara!!



ps: SOHO= Small Office/ Home Office

Labels: ,

2 Comments:

At Fri Dec 03, 11:23:00 PM, Blogger aNIe said...

Hahahah... ume... kalau angin perut keluar dari bawah tu yang tak tahan... kalau dia makan telur lagi..ya ampunnnnn....

 
At Mon Dec 06, 09:02:00 AM, Blogger umeboshi said...

k.anie,
tu le...mmg tak tahan. org tu kena cirit birit kot...sampai bau sgt sgt tau!!!

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home