Friday, March 26, 2010

Iman dah 6 tahun

23 Mac 2010 (Selasa)...Iman dah 6 tahun. dah besar anak mama n abah. dah boleh diharap utk jaga adik2...utk tolong amikkan barang...utk tolong masukkan baju2 kotor ke dlm mesin basuh...etc.







tahun ni, kami tak plan nak buat sambutan b'day macam tahun lepas. tak boleh buat tiap2 thn. pokai kang mama n abah. pastu, tanak le biasakan Iman dgn sambutan b'day setiap thn. cukup le sediakan kek, goodies utk letak kat neseri. so, ptg time minum ptg tu, tau le org2 kat neseri tu nak buat camne. senang! tahun ni, Iman nak kek batman. tapi, kek yg dtg ialah kek otromen. kwn aku yg membuat kek ni, terlupa kot. takpe le. alhamdulillah Iman anak yg baik. tak byk kerenah. "takpe la mama. kek otromen pun OK. Iman ok je. tak kisah pun!!" senang hati aku mendengar nye. I love u Iman!!!







so, selasa tu, kami letak le kek otromen tu kat neseri, utk dimakan ptg tu. thn ni, bajet mmg ciput. beli air kotak susu dutch lady perisa coklat je utk semua anak kat neseri tu. setiap org dpt sekotak air susu tu. ok la tu.







selasa mlm nyer dinner, mkn special la sket. selalu dinner dgn nasi. mlm tu kami mkn McDonald!!! dah lama tak jamah McDonald. balik keje ptg selasa, aku p McDonald yg dekat dgn opis...beli kat Drive Thru je. jimat masa. utk aku, Big Mac Large McValue. utk ABANG, Big N'Tasty regular McValue. utk Iman, Chicken burger Happy Meal. utk Afiq Khair, Beef Burger Happy Meal. additional McChicken Nugget. semua tu pun dah RM47 total!! ok la tu. mkn mlm tu, ada choc fudge cupcake yg aku order sekali dgn kek otromen kat lili.


cupcake ni sangat sedap. mkn kat umah beberapa ketul je. mana larat nak abiskan semua 20 ketul tu. so, bawak le ke opis. semua org kat opis dpt sorang seketul cupcake ni. siap ada yg tanya "sapa yg buat kek ni...sedap!!! len kali buleh amik dari dia le". secara tak langsung, aku promote bisnes lili ni. kekkeke..anyway, TQ sangat2 kat lili dgn kek dan cupcake yg sangat sedap ni. tu yg aku setia m'order kek2 kat lili. rasa nyer tak menghampakan. buleh hanto sampai depan umah tu. (delivery mesti le kena bayo jugak....).

kedai lili: http://chocncheezz.com/





so, lepas ni...aman le sket. Iman dah tak mengira hari..."bila b'day Iman ni..." ahahhaa..







Happy Birthday my dear Iman!!!!





PS: mlm ni insya-ALLAH nak balik kg. yeayyy!!!

Labels: , , ,

4 Comments:

At Fri Mar 26, 05:25:00 PM, Blogger Epelijau said...

Am dah lama tak tempah kat lily...ingatkan masih kedai di botanical-jauh sgt dari umah am tu...rupanya dah pindah andalas ye...

 
At Fri Mar 26, 06:02:00 PM, Blogger hanny said...

iman, happy birthday.. syoknya banyak benda boleh makan....

 
At Mon Mar 29, 09:50:00 AM, Blogger umeboshi said...

Am si Epelijau, a ah la...lili dah pindah kedai ke andalas...we all suka sgt dgn choc fudge cake dia :-)

k.hanny, TQ!! ahahaha..byk benda boleh mkn. tu yg badan naik bagai dipam dan pam dan pam!!!

 
At Tue Mar 30, 09:17:00 AM, Blogger Me_Bee N Kids said...

Sedapnye cupcake , saye tak penah beli cupcake , kek ajerr

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home