Monday, February 22, 2010

Big Apple Donuts & Coffee















sejak Iman sekolah kat Genius Aulad ni, selalu la kami kena p MPH kat SACC Mall utk cari buku Peter & Jane (Ladybird). Iman gunakan buku2 ni utk bacaan di sekolah. kalo ke sana, sebelum balik, Iman mesti request utk beli donut Alvin.










semalam pun, lepas beli buku, we all dah nak bayar duit parking, Iman terus tanya.. "kita tak beli donut Alvin ke?" terus aku dan ABANG masuk semula, lalu jalan dlm SACC menuju ke kedai Big Apple Donut tu. beli bungkus saja. 6 ketul, RM12.50. masa mula2 beli donut Big Apple ni, aku tak berapa berkenan sbb aku slalu mkn Dunkin Donut. tapi, sejak beberapa kali dah membeli dan makan Big Apple je....aku jadi suka la pulak dgn Big Apple. kira nye, ni donut zaman sekarang. sangat2 creamy. ABANG kata, sedap tu mmg sedap. tapi cream byk sgt...menggemokkan!!! but, I like the Big Apple Doughnut!! ehehhe...










kenapa Iman panggil ni donut Alvin? ala...hari tu ada promosi movie Alvin masa tahun baru tu kot. kalo beli berapa banyak ntah, dpt diary ke apa ntah yg ada gambo Alvin yg comel tu. tu yg Iman panggil Donut Alvin. ehehe...
*gambo Alvin diambil dari http://wharble.com/Alvin_And_The_Chipmunks_Movie.htm .









Afiq Khair pun suka mkn donut. pilihan anak2 ku...semua nye donut yg bercoklat!!

Labels: , , ,

5 Comments:

At Mon Feb 22, 02:46:00 PM, Blogger Epelijau said...

dah lama x gi SACC..almaklumlah da pindah puncak alam ni...hihihi...

 
At Mon Feb 22, 03:38:00 PM, Blogger umeboshi said...

wo..dolu2 slalu la p SACC ek, Am? eheh..

 
At Tue Feb 23, 12:02:00 PM, Blogger ambrynaa said...

sedapnya...big apple..aku pun suka. aku suka yg toppingnya cheese tuh..nyummm..nyummmm

aisya pun guna buku Peter & Jane masa Tadika. Tapi sekolah yg belikan..bayo jer kat sekolah.

 
At Tue Feb 23, 12:07:00 PM, Blogger umeboshi said...

zali,
sedap kan, big apple?!! J Co nyer donut pun sedap gak. kalo beli donut, slalu iman n afiq yg menerajui utk pilih donut mana yg nak dibeli. semuaaaanye coklat!! tapi, tak aci le. mama dan abah nyer pun kena kasi chance utk memilih gak seketul-dua. emm..iman kena p beli sendri la buku peter jane nih..

 
At Thu Feb 25, 07:00:00 AM, Blogger Fith said...

Salam kak nora,
ni fith(wife ninja),ingat lg tak?
dah lama tak tgk blog akak,hari tu ninja ckp akak ada baby baru,tahniah kak,baby girl yer?

take care

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home