Wednesday, December 16, 2009

Aquaria KLCC











ahad lepas, 13 dec...entah camne, last minute nyer plan...aku dan ABANG bawak anak2 p Aquaria KLCC. hehehhe...saja nak menggembirakan anak2. dek tak tau sangat mana nak masuk parking, ABANG TERmasuk ke parking area kat KLCC. aaaa belasah je lah. kalo kol 11 lebih (pagi) kuar umah...kira nye sampai sana dah kol 12 tgh hari le. alhamdulillah kat dlm bangunan...idak le terasa terik mentari.








aduih, Afiq Khair mood nye tak menentu. nak ngamuk aje le lately. dah bawak p Aquaria tu pun, tak jugak buleh buat dia ceria!!! ada je yg buat dia nak ngamuk. letih. ABANG la kesian...dok melayan Afiq Khair tu. Aku dah mendukung Asha Zahra...harap2, ALLAH kurniakan kesabaran yg utuh ke atas aku dan ABANG dlm melayan kerenah anak2. amin..amin..aminnnnnn!!!








anyway, Iman sgt ceria melihat ikan2. ini kali ke-2 Iman sampai kat Aquaria KLCC. tahun lepas, Iman dah sampai sini dgn rombongan sekolah dia. kali ni, dpt masuk Aquaria dgn mama, abah dan adik2...laaaagi la seronok kata nye. alhamdulillah. Asha Zahra pun tak meragam. bagus2 aje masa jalan2 kat dlm tu. ngamuk2 pun sbb dah lapar kot. kasi 'mimik'...dia senyap dan lena la.








oh ye....kan kitorg park keta kat KLCC (level P3)...kat Parkson. so, kena la berjalan agak jauh sampai kat area Central KLCC level paling bwh tu, pastu p ke arah Maybank dan jln terus je kat lorong tu...sampai le ke pintu masuk Aquaria. Iman byk kali kata, letih nye la jalan kaki. jauh sangat ni!!! kesian...hehhe..tiket masuk: RM28 (dewasa dgn Mykad), RM22 (kanak2 umur 3 thn ke atas).








aku suka tengok ikan2 yg pelbagai bentuk, saiz dan rupa tu. sangat tenang je bila tengok haiwan2 dlm air tu. tapi, tak berapa nak syok dan hayati semua nye dgn tenang la....sbb ramai org dok berpusu-pusu kat dlm tu. maklum la ...coti sekolah, some more...weekend pulak tu. aku paling suka nengok ikan NEMO, obor-obor dan kuda laut...comel!!








*Doakan moga Iman selamat menjalani pembedahan esok. just a minor surgery to repair his Hernia.... buat kat DEMC, sec 9, shah alam.




Labels: , ,

5 Comments:

At Thu Dec 17, 06:41:00 PM, Blogger IZAN said...

wah wahhh.. bestnyer jenjalann cuti sekolahh...
Nak ope yekk.. moga cepat sembuh yekk!

 
At Thu Dec 17, 08:52:00 PM, Blogger Sinaran Xxx! said...

noora, hernia Iman ketara sgt ke benjolannya? Zafran masa baby dah ada then hilang bila berubat..ni mcm ada balik..kami pun risau ni..

doakan Iman selamat..dia ok ke? tak takut?

 
At Tue Dec 22, 01:32:00 PM, Blogger umeboshi said...

Izan,
a ah...syok jalan2 bersama family.
alhamdulillah iman dah selamat ope.

Yan,
ketara! iman x takut pun. rileks dan ceria je dia. happy je masa nak operate hari tu. alhamdulillah dah selamat di bedah. now, sdg dlm pemulihan after operation. tak leh lasak2 sgt buat masa ni. yan, better p jumpa doktor pakar and minta diorg nyer advise.

 
At Tue Dec 22, 11:00:00 PM, Blogger Maisya said...

Lama tak singgah...bila la agaknya kami nak pi jln-jln kat KL tu...hu..hu.

Anak no2 selalunya memang banyak ragam sikit Nora...sabar je la ye.

Anak akak yg sulung haritu tu ada buat operation utk hernia ni...lama jugak dia MC dari sekolah...tapi sekarang ni tgk benjolan tu macam ada balik le plak...tak berkesan ke agaknya operation tu?

 
At Thu Dec 24, 02:50:00 PM, Blogger umeboshi said...

k.maisya,
k.maisya kalo turun KL...mai la umah kiter!!! owh, ramai yg kata, anak nomo 2 mmg gitu. kena sabar je la. semua anak mmg pelbagai ragam nye. owh, ameena pun pernah kena ope sbb hernia ek? iman pun, masa umur 3 bln dah pernah kena ope. tapi, lepas ope, dia jadi balik la. mungkin 'dinding' tu, doktor tak 'ikat' kuat..tu yg terbuka semula. kali ni..moga iman benar2 sembuh. cuba k.maisya bawak ameena jumpa doktor semula. kena check juga tu. bahaya kalo dibiarkan...

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home