Friday, February 05, 2010

Matikan kuman2

Di suatu pagi, sedang aku, ABANG n Iman kat dlm bilik bersiap2 lepas mandi. aku n ABANG bersiap utk p keje n Iman akan ke neseri dgn adik2 nye.
ABAH: Iman, ni abah bubuhkan ubat ni kat luka tu supaya dia matikan kuman2.
(ABANG terus sapukan Dettol Antiseptik Cream ke lutut Iman yg luka akibat terjatuh kat depan neseri masa nak naik van ke sekolah).

Iman: macam mana dia matikan kuman2?

Mama: Guna pedang.

ABAH: a ah. guna pedang. (sambil gelak2 kecil).

Iman: owh. macam ultraman lawan raksasa tu. dia lawan lawan. guna pedang sampai mati. pastu dia potong-potong kuman sampai jadi kecik..pastu dia mkn kuman2. pastu kuman pun takde lah kan?!!!

kekkekeke...
ni, gambar kat SACC mall. hujung minggu bila ntah. kat situ ada lak pelbagai kereta dan moto mainan yg boleh ditunggang. tapi, kena bayar la. 10 minit kena RM5 kot tak silap. so, Iman n Afiq Khair pun tak lepaskan peluang utk ronda2 naik "kereta idaman". tapi, sbb Afiq Khair tak reti lagi nak control pemanduan, maka nye abang Iman nye la yg "control" guna remote sambil di-monitor dek ABANG.

baju kurung 2 pasang. kain yo-yo. beli kat PKNS shah alam, masa coti p jalan2 dating berdua jek dgn ABANG di suatu hari yg org lain bekerja. :-)

Labels: , , ,

3 Comments:

At Fri Feb 05, 03:37:00 PM, Blogger tunbegia said...

sungguh dating berdua saja,

salamm,

 
At Fri Feb 05, 11:26:00 PM, Blogger Ambry dan Zalina said...

keeke..kuman lawan pakai pedang ek? PANDAInya Mama jawab.
Mana citer Bagan Lalang?

 
At Mon Feb 08, 03:48:00 PM, Blogger umeboshi said...

tunbegia, salam. terima kasih atas kunjungan. iye le, dating berdua saja. :-)

zali, ops...itu mama nye TERjawab spontan gituk. citer Bagan Lalang? ehehhe..tak sempat nak mengarang lagik.

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home