Monday, December 07, 2009

37th Japan Charity Fiesta & Bazaar






Ini cerita tertunggak. Lama dok perap!






8 Nov 2009 (Ahad)..berlangsung nye Annual Charity Bazaar for 2009, anjuran The Japan Club, yg diadakan di Hotel Nikko, KL. Utk masuk ke bazaar, kena bayar RM12 kalo tiket dibeli sebelum 8th Nov. Kalo dibeli pada 8th Nov, tiket nye RM15. Aku just tempah je le tiket kat K.Isma and hubby dia. Tu pun, last minute aku dok tanya pasal tiket tu kat K.Isma. alhamdulillah masih ada. So, RM24 le utk 2 keping tiket (utk aku dan ABANG). Kanak-kanak is free!!






Masa sampai kat Hotel tu...dah dekat pukul 2 kot. Bazaar nye dari pukul 11am hingga 3pm. so, masa kami sampai, lagi sejam je le masa utk kami ronda2 kat dlm tu. Tapi, abgus juga sampai dah nak tutup bazaar ni. kebanyakan brg dah dijual dgn harga diskaun. macam2 ada dijual. brg kraftangan, makanan, pakaian etc. kebanyakan nye hasil usaha warga Jepun yg tinggal di Malaysia ni. Aku belikan beg uncang 'Naruto' utk Iman dan Afiq Khair. ABANG memilih utk beli Unagi-bentou yg masa tu RM8 sebekas, beli 1 dpt free 1. So...dgn RM8 dpt 2 bekas. Lagi, Iman sukakan sushi, maka nye kami pun beli le sushi. Sedikit buah tgn yg lain....pun aku beli gak le :-)






masa jalan2 kat bazaar, terserempak dgn opis-mate..Ami-chan. So, sempat le bergambar bersama dia dan house-mate dia.






Dlm kereta on the way balik umah, Iman byk kali kata, "suka la pegi sini. lain kali nak pegi lagi ek.." owh..ye lah Iman. Tunggu tahun depan ek. Yg tak tahan nye, Afiq Khair takmau dipegang tgn nye masa berjalan kat bazaar tu. dia ikut suka hati je le berlari ke sana ke sini. penat mengejar! didukong mmg dia takmo. org dah le ramai kat situ. jenuh nak kawal anak2 nih. huhu.... but, sgt bahagia bila tgk anak2 pun happy dan enjoy kat sana.






Labels: ,

6 Comments:

At Mon Dec 07, 10:34:00 PM, Blogger Ambry dan Zalina said...

bestnya..next time kalau ada info kat ojosama yer..tingin nak gi gak..heheh

 
At Tue Dec 08, 05:49:00 AM, Blogger fireflies said...

bestnya..... bila la dapat pi ek

 
At Tue Dec 08, 01:11:00 PM, Blogger IZAN said...

sanseiii!!! next time inform ekkk.. nak gi gakkk! cam ada macam flea market kat nihon tak? heheheh

 
At Wed Dec 09, 03:10:00 PM, Blogger umeboshi said...

zali, izan...
insya-ALLAH. next year kalo ada lagi, kiter war-warkan eh?! a ah, ala2 flea market gak le.

nani..
best!! hehe..

 
At Thu Dec 31, 08:37:00 AM, Blogger rudy bluehikari said...

waaaaaaaaaaaa... tahun depan jangan lupa ajak saya pulak... taktau mcmana nak dptkan info best ttg aktiviti jepun di malaysia.

 
At Thu Dec 31, 09:50:00 AM, Blogger umeboshi said...

ye, ludi. insya-ALLAH, kalo next year ada lagi, kiter kasi tau eh. cik ume pun kebetulan sama opis dgn k.isma (wife sempai isrami)..diorg org kuat ALEPS, diorg le yg slalu kasi info.

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home