Thursday, January 08, 2009

Pasta de Gohan











Dek kerana Izan beria mem-promote pasal makan2 di restoran Pasta de Gohan kat Sunway Pyramid tu, tak cukup kat email, dia buat entry beserta gambar2 lak kat blog dia tu...aku pun teruja nak merasa pasta kat situ. ni blog izan yg ada entry pasal Pasta de Gohan:-









Last Saturday, ptg lepas Asar, kitorg keluar rumah menuju Puchong. p Bayar hutang kat cik CT (citibank) dgn abang Am (Ambank). lepas settle yg tu, kami terus menuju ke Sunway Pyramid. p LG2...dok meronda restoran Pasta de Gohan. Then...masing2 buat order.






Aku order half & half-set pasta. Amik Tarako pasta dan Tuna & Corn pasta. set ni siap dgn corn soup dan sarada. tapi, corn soup tu tak berapa masuk dgn selera kami sekeluarga. (RM36++ per set).






ABANG lak, amik order Seafood Guratan. (RM28++ kot?!)
kami berdua amik air Wuron-cha (Oolong Tea).






Iman lak order Seafood pasta (pun RM28++ kot) dgn oren jus. berkali kali Iman dok kata "sedap"..."sedap" dgn menu dia tu. tapi, tak abis pun dia mkn sbb mmg byk pasta nye. ABANG ngan aku dok tolong mkn sekali.








Afiq Khair, mkn snack yg diberikan percuma oleh staff restoran tu. semua kids dpt snack . Kami suapkan jugak sikit2 seafood pasta tu. Afiq Khair pun suka! nak balik tu, menangis nangis la pulak dia sbb taknak lepaskan sudu dan garpu yg comel tu. masa mkn kat situ, kids diberikan 1 set bowl+sudu+garfu utk mkn. puas kami pujuk dan aku berusaha nak buka genggaman tgn Afiq Khair ke atas sudu dan garpu tu. mmg menangis sakan la dia. teruk betul! at last, staff kat situ, masa kat pintu nak keluar restoran, dikasi nye snack lagi dgn omocha (permainan) kat Afiq Khair dan Iman. baru le Afiq Khair diam dan happy. huhuhu...








lepas solat Maghrib kat surau dlm Sunway Pyramid tu, kami pun p shopping brg2 keperluan sket kat jusco, dan terus balik umah. nak mengejar siaran bola antara Selangor dgn Kedah!!!








emm...Tarako pasta tu mmg sedap. natsukashii aji (nostalgic taste) gituk! cuma, rege menu kat situ mmg betul2 macam rege kat Japan. anyway, bagi kami...mmg berbaloi le. kalo dok pikir 1000yen per menu (lebih kurang RM30/menu)...ok la tu! byk gak quantity nye utk satu- satu menu tu.
ps: esok b'day ABANG. tgh pikir nak p mkn2 kat mana lak kali ni...

Labels: , , , , , ,

4 Comments:

At Sat Jan 10, 07:27:00 AM, Blogger en_me said...

sodapnyerrr..

 
At Sun Jan 11, 01:19:00 AM, Blogger aNIe said...

Umeboshi...akak terliur tengok seafood pasta iman...tapi mak oiii...mahalnya...

 
At Mon Jan 12, 11:12:00 AM, Blogger umeboshi said...

en_me,
sedap!

k.anie,
Iman nyer pilihan yg seafood pasta tu, mmg sedap. dia pun suka banget. a ah la..mahal wo!!

 
At Mon Jan 12, 02:59:00 PM, Blogger pB said...

sedapnyer nampak semua makanan tu.


ahad ni jom ramai ramai ke Kedai Kopi kat Shah Alam

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home