Monday, November 17, 2008

Coti Sekolah Sudah Bermula!

Iman seronok sgt bila coti sekolah. kalo kata, dia nyer sekolah coti, tapi Iman kena coti kat school (neseri), tersenyum girang anak bujang ku itu. ye lah, dok main dan lepak2 aje kat neseri.. takyah pikir pasal homework. seronok sgt dia.

9 Nov 2008 yg lalu, Ahad. ada Hari Mini-konvo utk tadika Iman. Tadika nur Ummi. majlis dibuat kat dewan sekolah keb alam megah 3. Iman terlibat dgn show- nasyid. join nasyid lagu Demi Matahari (yg dipetik atas terjemahan surah Assyams) dan lagu Ummi,ummi...

terhibur aku dgn keletah anak2 yg join show hari tu. dok menari hindustan la, ala-ala pop yeh yeh pun ada, menari lakonan hantu2 sbb lagu nye "aci-aci buka pintu" tu, pastu ada tarian tradisional, tak ketinggalan juga...bacaan dan hafazan surah2 pendek. abis show, baru le penyampaian hadiah dan sijil kpd pelajar2. alhamdulillah, Iman pun dpt hadiah jugak sbb periksa akhir thn dpt nomo 1. syukur...moga Iman sentiasa beroleh keberkatan, kemudahan, kesihatan dan kejayaan di dunia dan akhirat. amin!

Last week friday, opis-mate semua p lunch bersama sama. Farewell Lunch utk andrew. dia resign sbb p keje baru. mungkin got better offer la tu. lagi pun, dia dah 9 thn jugak le berkhidmat dgn company ni. kalo campur dgn service yg company ni mula2 ditubuhkan kat singapore dulu, dah 13 tahun gak la dia keje. sungguh setia!! moga success selalu..hilang sudah seorang pakar IT opis ni.huhuhu...

mlm tadi, Afiq Khair asyik muntah2. tak tau le sebab apa. semalam pun, anak2 memang tak berapa sihat. selsema, batuk2 gituk.

Abang out station lagi...ke Seremban. harap2 semua ok, moga aku boleh handle anak2 dan semua perkara dgn baik. insya-ALLAH.

Labels: , , ,

12 Comments:

At Mon Nov 17, 02:20:00 PM, Blogger ~akuni~ said...

Tahniah buat Iman.

Buat masa sekarang ni kan, agak susah nak tukar-tukar keje lah... ekonomi tak stabil, takut nanti 'last in first out' pulak......

 
At Mon Nov 17, 03:14:00 PM, Blogger umeboshi said...

terima kasih k.ahni.
ye lah kan...kalo rasa bleh bertahan dgn keje sekrg ni, is better la kita sabar bebanyak..teruskan je dgn apa yg ada ni.

 
At Tue Nov 18, 07:15:00 PM, Blogger fireflies said...

salams,
tahniah utk iman terer abang sorang ni yer.. semoga jadi anak yang soleh.. Ameen..

 
At Wed Nov 19, 08:19:00 AM, Blogger pB said...

asyik husnabd kita jer yang outstation ..

bila lak turn kita nie ??


hi hi hi

 
At Wed Nov 19, 09:04:00 AM, Blogger umeboshi said...

salam fire flies,
syukran. amin!!!

k.pb,
ume tanak la p outstation. kang kerinduan kat anak2...payoh:(

 
At Thu Nov 20, 03:28:00 PM, Blogger Sri Diah said...

Wah terror si Iman tu. Jomlah kita ke Sekinchan lagi! Akak sendiri terliur semula bila baca entri yang akak buat tu... bayangkan puyu goreng garing...

 
At Thu Nov 20, 03:56:00 PM, Blogger aNIe said...

Umeboshi...

Seronok tgk anak2 kecil menari, menyanyi & menunjukkan kepandaian mereka...kadang boleh sakit perut kita dibuatnya..

 
At Thu Nov 20, 04:08:00 PM, Blogger umeboshi said...

k.sri,
terima kasih. moga berkekalan prestasi yg cemerlang gitu. anyway, jom..jom! p sekinchan. restoran yg sedap tu pun, ume tak tau letak nye kat area mana. nak cuba rasa gak la mkn situ. jom, k.sri!! ehehhe..

k.anie,
kanak2 dgn pelbagai keletah show diorg, mmg mencuit hati. ahahha...

 
At Fri Nov 21, 01:15:00 PM, Blogger Name: Kitty said...

hai.. mcm lama tak jenguk.
bz sket skang nih.
Iman makin petah skang. Kelakar bila baca entry pasl dia.
Moga afiq khair tak pape. Skang ni cuaca tak elok, kena take care lebih, utk diri sendiri pun.

 
At Fri Nov 21, 03:15:00 PM, Blogger umeboshi said...

Kitty,
betul! Iman makin pandai berkata kata. macam org dewasa lagaknye, kekadang tu!! alhamdulillah...kesihatan anak2 dah ok. abah diorg lak kena selsema, batuk, sakit tekak!!

 
At Sat Nov 22, 04:23:00 PM, Blogger rudy bluehikari said...

nasyid demi matahari tu dimainkan dalam kursus ESQ...siap dengan gerak khas. Seronok sangat mas ag hari tu, tapiu kursus tu mahal. berbaloi... Nak nasyid dia? nanti ym saya. saya bagi video klip. insyaAllah ada.

 
At Mon Nov 24, 03:04:00 PM, Blogger umeboshi said...

rudy,
thanks a lot. nonem pun kata course ESQ tu best...berbaloi dgn bayaran nye. nonem pun pernah pegi. memula dgr lagu nasyid tu, melalui nonem gak la. then, iman suka sgt sbb kat sekolah pun cikgu ajar nasyid tu. bagus, kan?

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home