Tuesday, December 23, 2008

Bonenkai
















Jumaat lepas, 19/12/2008...company aku ni buat Bonenkai( Year End Party) . sama la jugak macam Annual Dinner gituk. semua staff dan family bleh join. buat kat Shogun Japanese Restaurant. (unit 119, LG2, Sunway Pyramid -new wing). Tel: 03-5622 1831.










sebelum tu, hari Jumaat tu ABANG amik coti. balik kg dgn Iman sbb nak menjenguk mak ABANG kat hospital Sabak. sejak ptg Selasa tu kena masuk ward sbb susah nak bernafas dan keadaan kesihatan yg agak lemah masa tu. alhamdulillah tgh hari Jumaat tu, mak dah boleh kuar spital. so, ptg tu....ABANG balik ke Shah Alam sekali dgn mak, abah, Pana dan Aida. umah aku dah le bersepah yg amat. ahhahaha.....










ptg lepas aku balik keje, p neseri amik Afiq Khair, dan terus balik umah. bersiap siap nak p dinner kat Shogun dgn ABANG dan anak2. tinggal kejap mak abah dan adik2 kat umah. Sampai Sunway Pyramid, terus p solat Maghrib kat surau Jusco. Lepas tu baru le berjalan cari Shogun rest. susah gak nak cari. kami bukan nye biasa meronda Sunway Pyramid. kol 8 suku gitu baru sampai kat Shogun rest. dah ramai gak staff yg dtg.










lepas aisatsu (greeting) kat semua yg ada..kami pun mula la menjamu selera. macam2 ada. seronok gak mkn situ. Iman pun enjoy the food. serta, enjoy bermain dgn kwn2 baru nye especially anak2 K.Isma. kol 10 setgh.....kedai nak tutup..kitorg pun angkat kaki la. balik umah. letih...tapi, ok la. seronok mkn2, borak2 dan lepak2 gitu sekali sekala. paling best, sbb mkn ditanggung. eheheh...mkn free mesti la seronok. alhamdulillah. moga bertambah rezeqi, thn depan bleh mkn2 free lagi macam ni. insya-ALLAH.

Labels: , , , ,

11 Comments:

At Tue Dec 23, 07:52:00 PM, Blogger aNIe said...

Umeboshi...akak selalu pesan kat abang...kalau nak bawak MIL dtg umah...kene beritau...untuk akak kemas aper yang patut...maklumlah kita ade anak2...rumah kadang macam tongkang pecah...hahaha

Sedap nampaknya sushi yang ada telur ikan tu...

 
At Wed Dec 24, 09:26:00 AM, Blogger umeboshi said...

k.anie...
itu le.dah pernah pesan. tapi kali ni pun, tak jangka la yg diorg akan ikut ABANG balik sini. lagi pun masa kiter tgh kat opis. tak nyempat nak kemas2 umah. so, redha je la. huhuhu...

sedap, k.anie....!! heheh..

 
At Sun Dec 28, 08:12:00 PM, Blogger fireflies said...

Noora.... afiq khair dah sihat ker demam cacar tu? uwaaaahhh sedapnya makan sushi tu.. mcm best jer....kat kedai tu ada tanda halal tak? tabehoudai ker? sorang brp ringgit? mcm best jerr,.. Noora keje satu opis ngan kak Isma ker?? sampaikan salam buat dia yer....

 
At Sun Dec 28, 10:22:00 PM, Blogger Sri Diah said...

Assalamualaikum wbt;
Salam tahun baru daripada kami sekeluarga semoga tahun baru ini akan menambah kejayaan, kesejahteraan dan kebahagiaan untuk kita semua. Amin.

* Ish dah lama tak makan shushi - akak telan liur tengok gambar tu ;-) nk pergi situ la...

 
At Tue Dec 30, 11:38:00 AM, Blogger umeboshi said...

Nani,
Afiq Khair dah baik dari demam cacar. alhamdulillah...kesan parut nye pun tak nampak sgt le. bersih!
kat Shogun tu, takde tanda halal pun. mungkin sbb diorg ada serve osake, beer gituk. dinner hari tu, rm58++ utk sorang adult. child umur 4-7 thn kena rm15++ sorg. dgn k.isma, dgn sundip..mmg 1 tempat keje. boss yg sama tapi kaisha lain2. agak yayakoshi la kaisha ni.

k.sri,
wa'alaikumussalam w.b.t. dan assalamu'alaikum kembali. salam Ma'al Hijrah juga buat k.sri sekeluarga. amin!
* a ah la...bebila k.sri harus cuba mkn kat situ. boleh tahan gak la sushi nye. cuma tak byk choice kot. food lain, ada zaru-soba, udon, salmon bakar, pasta seafood, onabe/ steamboat, aiskrim, dan macam2 lagi.*

 
At Tue Dec 30, 08:55:00 PM, Blogger en_me said...

bestnyerrr makan sushi tewww.. salammms akak umeboshi..

 
At Wed Dec 31, 03:27:00 PM, Blogger umeboshi said...

en_me,
salam juga buat en_me. sekali sekala dpt mkn sushi, ok jugak. lagi2 dpt mkn free, laaaagi OK!! hehe

 
At Mon Jan 05, 05:24:00 AM, Blogger Ms Minnie said...

isk... menariknya sushi tu kak ume.... shedap.. nyam nyam... kenapa la kat alam sentral ni tak ada kedai sushi... kalau nak lepas geram kena la g tesco/giant beli yg sejuk tu... huhuhuh

 
At Mon Jan 05, 09:43:00 AM, Blogger umeboshi said...

Minnie,
a ah, menarik, kan?! hehe... minnie pun suka sushi rerupa nye. k.ume pun, kalo dah tingin sgt nak mkn, p beli yg kat giant bahagian sejuk beku tu je..

 
At Mon Jan 05, 03:11:00 PM, Blogger IZAN said...

perrghh. dimakan freee..?? kalau makan free yg tak sedap pun jadik sedap aptah lagi yg sedappp bertambah2 la sedappppppppppppppp!!! huhuhuh

 
At Mon Jan 05, 04:08:00 PM, Blogger umeboshi said...

ye, Izan!!!
mkn free gituk. hehhe..nyum nyum nyum!!!

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home