Thursday, October 09, 2008

Baby Baru

Senja semalam, tgh aku mkn2 utk berbuka puasa, sambil layan Afiq khair, tiba2 Iman dtg dekat2 aku. " Mama, Iman nak baby baru lah!" ish, apa tetiba je Iman sebut tang tu?

aku, "hah? Iman nak adik lagi ke..?"

Iman, " a ah la mama.. Iman nak adik girl lah."

aku, " kenapa nak girl? selalu Iman tanak baby girl, Iman suka boy je..kan?"

Iman, "taaaaak! Iman nak baby baru..girl. apa ye kasi nama dia nanti? hah, Aishah Madiha la.. nak tak?" hamboi hamboi...sampai ke nama pun dia sibuk memikir nye ek.

aku, "apesal lak Aishah Madiha. tu kan nama kwn Iman kat school? carik nama lain la!" chehwah, aku macam bersetuju le pulak nak dptkan baby baru utk Iman. owh tidaaaaak le dulu.

Iman, " ok la. kita cari nama apa yek..?"

aku, " kenapa Iman nak baby lagi?"

Iman, " Iman nak kasi adik Iman (Afiq Khair) kawan. nanti Iman pun boleh kawan sama.."

aku, " sapa yg nak kasi Iman baby baru tu?"

Iman, " abah la pulak kuarkan baby baru tu nanti..."

aku, "ahahhahahhahahaha".

Labels:

6 Comments:

At Sat Oct 11, 12:20:00 AM, Blogger Sri Diah said...

Hahaha.... akak pun tumpang gelak dengan lawak Iman. Kelakarlah Iman tu...

 
At Sat Oct 11, 09:57:00 PM, Blogger rudy bluehikari said...

hahahaha xdpt bayangkan noname mengandung n bersalin...ekekeeke

 
At Sun Oct 12, 02:13:00 PM, OpenID hairieusoff said...

heheh... I like...how abah punya respon? huhuhuh

 
At Mon Oct 13, 11:58:00 AM, Blogger umeboshi said...

k.Sri,
tu le...kekadang kata2 dia bersahaja aje. tapi bila kita dgr, dan bebila teringat semula.boleh mencuit hati!

Ludi,
ahahha..tu la,kan? camne agak eh kalo lelaki mengandung dan bersalin..

HE,
abah nyer respon? tak tau la. sbb kisah ini tak diceritakan balik kat abah dia. ehhhe..masa Iman borak2 dgn mama nye tu, abah dia belum balik ke rumah lagik. nanti bebila kena cerita balik kat abah dia la..

 
At Thu Oct 16, 08:13:00 AM, Blogger epelijau said...

cik noora..hihihi..lawak anak bujang awak tu ye. Bijak namanya tu..dan ada tanda2 nak jadi anak yang peka pada kesusahan ibunya. :)

 
At Thu Oct 16, 01:31:00 PM, Blogger umeboshi said...

Am,
itu le, ada masa nye...kata2 dia betul2 boleh buat kita ketawa. amin! terima kasih, moga bijak betul le nanti dia..

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home