Monday, July 07, 2008

Cerita Hujung Minggu lagi..

Sabtu, 5/7/2008.
anak2 dihantar ke neseri. Aku ikut ABANG ke Cheras, tempat ABANG menguruskan training. kejap je kat situ sbb dlm kol 10.30am aku kena ada kat PJ. appointment kat In***p***. lepas tu, aku jadi lapo la pulak. teringin nak mkn laksa johor. ajak ABANG pegi Sunway Pyramid, nak mkn kat Laksa Shack. ABANG amik menu nasi briani. aku plak, laksa johor. sedap nye.. tapi, macam tak puas la pulak. kekeke...lepas tu, dok ronda2 kat sunway pyramid. dekat kol 3pm, amik anak2 kat neseri. Ptg lepas asar, ABANG dgn Iman p main layang2 kat padang yg dekat dgn rumah kitorg.

Ahad, 6/7/2008.
pagi semlm, aku ajak ABANG dan anak2 p beli sarapan dan mkn kat tepi padang atau tasik mana2 le. lepas beli nasi lemak dan kuih2, kitorg decided utk lepak2 kat tepi padang, dekat depan muzium shah alam. bentang tikar, dan kami menjamu selera. sambil tu, dok tunggu angin bertiup kuat sbb ABANG dan Iman nak main layang2. tapi, jenuh nunggu, angin just bertiup sepoi2 bahasa. ABANG kena berlari lari le utk naikkan layang2 tu. hehehe.. tapi, aku rasa seronok le, sekali sekala pegi mkn macam tu. bersantai gituk. Mlm, bawak Afiq Khair p klinik. nak timbang berat dia sempena dah masuk usia ke 9 bln. berat cuma 7.3kg. ringan! dan graf berat badan Afiq Khair tak naik cantik. mendatar aje kenaikan nye.. walhal, Afiq Khair kuat jugak menyusu, dan kuat mkn. cuma, dia agak aktif dan lasak. laju je merangkak ke sana sini. sekarang dah mula nak berdiri dan lepas tgn. ewah...tapi, kaki tak begitu kuat lagi, selalu le jatuh tergolek. kesian..

Iman, sekarang ni kalo aku atau ABANG dok bising bercakap cakap aje, mula la dia.. "abah/mama bleh diam ke?" heheh.. panggilan Iman kat Afiq Khair... 1) Adik, 2)En.Baby, 3)Raksasa Baby (time Iman tgh syok layan ultraman), 4)Si montel.

Labels: , , ,

2 Comments:

At Wed Jul 09, 02:41:00 PM, Blogger epelijau said...

psstt...pstt..btol le tu cik ume..sayalah orgnya..lama dah tau cik ume dari keshi...tp malu nak tegur..hihihi...

 
At Wed Jul 09, 02:55:00 PM, Blogger umeboshi said...

yey! betul le tu kan.. apa la, malu2 pulak. dulu, keshi ada bagi tau, epelijau tu kwn lama kiter.tapi dia tanak bagi tau siapa. jenuh kiter 'study' blog epelijau tuh. setiap page, sikit demi sikit kiter baca. ekkeke.. nampak gambo, tu yg kiter main teka2 gituk. alhamdulillah. menjejak kasih le kita eh, selain google link MRSMJ tu..

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home