Thursday, July 03, 2008

Bye-bye, friends!

Isnin, 30/6/2008.
hari terakhir buat production staff kat company aku ni. kalo boleh, aku nak turun bwh lepak2, borak2 dan habiskan masa dgn diorg. tapi, aku sgt le busy hari Isnin tu. Mr FF dgn Mrs FF pun masuk opis. Diorg ajak semua staff dinner la pulak hari tu sbb nak meraikan last day bebudak production tu. kitorg malas nak pegi tempat grand2. p hotel gituk..mmg malas. at last, memasing decided utk pegi pizza hut aje le. tapi, ms s lak..tanak join. kalo p hotel, dia mungkin akan join kata nye. huh! suka hati le labu!! mimi lak, tak bleh pegi sbb rush balik umah...anak demam. so, yg pegi mkn2 kat pizza hut after work hari tu, cuma aku, faisa, paktam, mr & mrs FF aje. pizza hut sec 20. aku drive bawak mr & mrs FF ke sana. order le apa saja yg kita nak mkn. siap mr & mrs FF soh kami tapau. aku pun tapau le spagety dgn chicken wings utk ABANG. wife paktam pun join sama. so, total bill mlm tu..rm177.75. Mr FF yg bayar! alhamdulillah. gochisousamadeshita!

dlm pukul 7.45pm macam tu kami bersurai. aku pun babai babai le kat faisa dan paktam. alahai.. bila la bleh dpt jumpa diorg lagi. mmg nice kerja dgn diorg semua. semoga masing2 akan berjaya dlm kerjaya dan hidup! thanks to mimi, faisa dan paktam for your support and friendship.



Selasa, 1/7/2008.
pagi pegi kerja..rasa lain macam la pulak. slalu mesti nampak kereta mimi parking kat dpn opis ni. tapi hari ni..cuma tinggal aku, ms s dan mr ff aje le kat opis ni. org lain dah takde. huhu.. sabishii!! (sunyi nye..). termenangis gak la aku kejap. rindu nye kat mimi..

dlm kol 11 ada meeting kat 1 company ni. kat PJ. pegi dgn mr FF, naik teksi aje. driver teksi tu sanggup tunggu kitorg sampai abis meeting. bagus le! pergi balik, dia charge rm70. meeting tu, sbb this company berminat nak amik alih bisnes kitorg. macam ajak Mr FF join venture gituk dgn diorg. besar gak le company tu. macam2 benda depa buat. some parts of :- escalator, lift, kamera, printer, kereta (honda, toyota), tooling & die set, etc. tapi, bila balik opis, aku discuss dgn Mr FF..kitorg decided takmau la join diorg sbb kitorg dah byk buat preparation utk tutup company. kitorg pun dah takde sapa2 yg bleh diharap utk berurusan dgn diorg . (aku? mmm.. takmau lah!!)



Rabu, 2/7/2008.
company kat PJ yg hari selasa aku dgn mr FF pegi meeting tu, call aku. diorg offer aku kerja kat sana, dgn jaminan 'better benefit dan baik punya offer!' kata apek tuh. owh, mula2 aku tolak. aku bukan mata duitan. gaji dan benefit tu, mmg penting. tapi, yg utama ialah kerja, bagi aku.kalo kerja ok dan sesuai dgn jiwa raga aku...baru le aku tengok kpd gaji dan benefit nyer. ye lah kan, matlamat aku hidup bekerja ni...bukan nye nak mengejar duit dan kesenangan semata. (tapi, kalo dah dpt gaji besau tu...bagus le jugak. dah dikira rezqi tuh! kan..kan..?) yg penting adalah kepuasan diri dlm bekerja dan menunaikan amanah dgn baik. aku paling risau, kalo gaji je besar tapi kerja macam tak kerja, atau kerja nyer aku tak dpt tunaikan dgn jaya. anyway, kita kan manusia...yg punya hati, perasaan dan akal. sebenar nye, kena usaha yg terbaik, selagi ada kudrat , selagi ada kemahuan...pasti ada jln yang ALLAH tunjukkan buat kita. so, bila difikir balik.. jgn le sombong sangat aku ni. dah ada peluang macam ni. apa salah nye aku cuba aje pegi jumpa lagi itu apek. borak2. bincang2. dengar cerita dia. tak rugi pun. lagi pun, walau pun aku dah dpt offer kerja lain sebenarnye... tapi, aku belum dpt lagi the formal offer letter from them. so, ada baiknye aku pegi aje le jumpa apek In***p*** tu.

ptg semlm, ABANG balik kerja awal. lepas maghrib, kami pegi pasar mlm. then, aku bagi tau gak kat ABANG pasal company In***p*** yg nak offer job kat aku tu. ABANG pun syorkan, pegi aje le jumpa diorg dulu. emm...

mlm tadi, mak, abah mentua dan adik iparku..Aida tido umah aku. k.ayu, abang jali sekeluarga dtg menghantar mak abah ke rumah aku mlm tadi. Aida nak p mendaftar masuk kolej dah, pagi Khamis (hari ni...). ops! 2 july..b'day Aida. so..happy b'day to Aida le..

Khamis, 3/7/2008.
Aku just buat air teh-o, kukuskan pau segera dan roti tu disapukan dgn tuna kurang pedas, sedia utk sarapan. Dlm kol 7.30am..K.ayu dtg ambik mak abah dan Aida... lepas tu baru le aku, ABANG dan anak2 keluar rumah. p hantar anak2 ke neseri dan pegi kerja terus. hari ni Iman mula periksa. subject BM dan sains. Iman...apa itu 'peperiksaan/ exam' pun, tak tahu agak nye. ekekke.. anyway, moga anak mama ni akan beroleh kejayaan yg cemerlang sentiasa. insya-ALLAH.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home