Wednesday, July 16, 2008

Bertambah Setahun lagi..




ye lah. ahad lepas, 13 july 2008... bertambah lagi setahun usia aku. 31 dah!! alhamdulillah. moga bertambah amal, bertambah iman, bertambah nikmat dan rahmatNYA. amin! korang tiap2 thn menjelang nye b'day masing2...ada ucap terima kasih dan beri hadiah kat ibubapa tak, sebab mereka lah yg melahirkan kita ke dunia ini, of course dgn izin ALLAH! kalo belum pernah, bagi yg masih punyai ibubapa, cuba lah mulai sekarang... tiap kali b'day, awal2 pagi tu terus tepon mak/abah...dan ucapkan "terima kasih kerana melahirkan.." sure rasa syahdu. lain macam. bahagia tak terkata. lagi la mak abah kita yg menerima ucapan tu. diorg pun mesti happy. insya-ALLAH. aku, tiap kali b'day ABANG pun...mesti call mak mentua utk ucapkan terima kasih kerana melahirkan ABANG.


thn ni... ABANG belanja kat Fu-rin Japanese Restaurant, Holiday Inn Hotel Glenmeri Shah Alam. Lunch buffet, rm48++ utk sorang dewasa. alhamdulillah. puas hati!! aku suka sgt!! Iman pun, banyak dia pulun sashimi. kitorg amik sushi, abih gondol tinggal nasi je. ikan yg kat atas nasi tu abih Iman kebas!! huhuhu... lepas p solat zuhor kat opis ABANG yg berdekatan dgn hotel, ABANG bawak kitorg p ronda Subang Parade. ABANG tanya aku nak hadiah apa. ehehehe.. terkedu la aku. kekke.. anyway, aku mintak belikan speck je le. ehhehe.. speck yg aku pakai sampai la ni...bingkai sahaja dah masuk 4thn aku pakai. lens nyer...lebih 5,6 thn kot! utk ABANG, arigatou ne. tanoshikute, yokatta yo! lebih2 lagi bleh berlibur sefamily gitu sepjg hari. happy sgt2.


*12 july...ingat nak p kenduri kawin adik mama ranggie. tapi tak jadi le. ABANG kerja sepjg hari sabtu tuh. sorry eh mama...

Labels: , , , ,

10 Comments:

At Wed Jul 16, 08:41:00 PM, Blogger -akuni- said...

Happy Belated Birthday Umeboshi!

 
At Thu Jul 17, 12:33:00 AM, Blogger pB said...

salam

happy belated besday

mah ler seksyen 18
kak pB belanja makan


ramai sungguh blogger yang lahir bulan Julai nie ....

 
At Thu Jul 17, 09:27:00 AM, Blogger umeboshi said...

k.ahni,
terima kasih!

k.pb,
tenkiu! woh...bleh ke ume mintak belanja dari k.pb? ekekke.. seronoknye!

 
At Sat Jul 19, 09:04:00 AM, Blogger maisya said...

happy belated birthday!

 
At Sat Jul 19, 08:21:00 PM, Blogger hanny said...

happy belated birthday. semoga panjang umur dan murah rezeki ya...

 
At Mon Jul 21, 01:51:00 PM, Blogger Sinaran Xxx! said...

noora, happy belated birthday..haha dah tua yer? dah matang hehe..syahdunya cara noora sambut birthday.Bangganya ibubapa dapat anak macam noora ni..Bagus dipraktikkan..InsyaAllah..pssstt..kalo cakap nihongo tu translate malay ek..hihihi..

 
At Mon Jul 21, 01:58:00 PM, Blogger Sinaran Xxx! said...

noora..bestnya dapat hadiah..teringat noora dan speknya semasa sekolah..hihi..

 
At Tue Jul 22, 09:35:00 AM, Blogger umeboshi said...

k.maisya,
tenkiu ne!

k.hanny,
pun tenkiu ne! amin!

yan sinaran,
syukran. matang ke? tak lah.. ehehhe! tu la, alhamdulillah ada rezqi lebih, tu yg bleh dpt hadiah. kalo tak..p mkn2 je pun dah ok. masa sekolah2 dulu, camne ek speck kiter? bingkai besar, kaler itam tu ke..? ekkeke.. OK yan, nanti len kali kiter translate ek kalo tertulis words nihongo. sorry eh.. ehehhe..

 
At Fri Jul 25, 05:44:00 AM, Blogger Name: Kitty said...

Salam.. happy belated belated birthday. Terlupa lansung sy.Mmg pun kuat pelupa. Isk isk..

Anyway semuga sihat,murah rezeki, panjang umur dan ceria selalu disamping keluarga tersayang.

 
At Fri Jul 25, 10:23:00 AM, Blogger umeboshi said...

salam kitty,
arigatou ne! amin..moga dimakbulkan segala doa. insya-ALLAH.

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home