Friday, April 04, 2008

Jumaat Yg Sejuk.

Afiq, termenung apa tu, sayang?


Iman, tak reti lagi nak tiup belon...


My wakame-sarada. wakame (seaweed) ni, dibeli masa pegi NATPRO expo last week.


hari ini, cuaca mendung saja. sejak lepas zuhor tadi, dah mula hujan gerimis. air-cond opis yg rosak hari tu pun, hari ni baru ok. apek sang repair-man dtg settle kan repair air-cond tu tgh hari tadi. alhamdulillah. dah ok. dah bleh ON air-cond. sejuk le aku kena air-cond yg betul2 ngadap ke muka ni.




hari ni, mungkin ABANG tak balik. kena handle training kat bangi, kata nye. pagi tadi dah siap2 bawak beberapa helai pakaian dan brg keperluan. mungkin sampai esok. atau, mungkin sampai ahad baru balik ke rumah. sunyi la pulak rasa nye. hanya aku dgn anak2 aje kat rumah. kalo hari kerja tu, tak lah terasa sgt. tapi, hari coti ni...yg mmg aku & anak2 akan dok terperap aje kat rumah kalo ABANG takde...mmg terasa sgt boring dan sunyi. emm.. anyway, aku masih ada anak2. layan diorg tu pun kekadang betul2 menguji kesabaran aku ,lagi2 la kalo ABANG takde sama kitorg. harap2 Iman dan Afiq Khair ok2 aje. Iman dah besar...sekarang ni, ok la dah. Iman mau dengar kata dan boleh diharap dah.




Ahad ni, mak, abah dan adik2 aku akan dtg berkumpul kat rumah aku. sebenarnye, mak dgn abah ada perjumpaan (reunion) dgn kwn2 lama abah. kwn2 abah, 1st batch sekolah menengah dato' harun ,tg karang. perjumpaan tu, kat sec 9 shah alam. dah dekat dah dgn putra heights, so.. mak cadang nak dtg lepak kejap ke rumah aku lepas tu. adik aku, diba...mmg ikut mak abah dari kg. then, kitorg pun pakat ajak kumpul reramai kat putra heights. adik aku; baya sekeluarga yg dok klang dan ida yg tgh sambung study kat uitm shah alam mungkin akan dtg. adik aku; dikyah...yg ngajar kat jeram tu, tak tau la lagi bleh dtg join ke tak.. misa lak, mmg jarang dpt join macam ni. kerja selalu. ahad ni pun misa keje. so...tak dapek le nak join. tanoshimi!




ok lah. selamat berhujung minggu kpd semua. ada sesiapa yg akan pegi pesta buku kat pwtc weekend ni? aku mmg nak pegi pesta buku kali ni. tapi... tak tau la lagi. weekend ni mmg tak bleh pegi le sbb ABANG sibuk dgn training. next week... tak tau lagi la. (pesta buku kali ni, 4-13 april kalo tak silap. kat pwtc).

Labels: , ,

10 Comments:

At Mon Apr 07, 01:43:00 PM, Blogger Sinaran Xxx! said...

Noora..dah besarla Afiq..ikut muka sape tu? Bolehla tambah lagi..hihi

 
At Mon Apr 07, 02:48:00 PM, Blogger umeboshi said...

Yan,
nampak dah besar, kan dia..? dah 6 bln. tak tau le ikut rupa sapa. eheh.. tambah lagi? ha..boleh..boleh!! aahha...

 
At Tue Apr 08, 12:21:00 AM, Anonymous ladys said...

Ume...comel sungguh si afiq tu...hehehe...siap posing...

Sedap ke seaweed tu...ada orang kata tak sedap rasanya...seaweed yg kat sushi tu pun dah lain rasanya...

So camaner dah jadi tak pergi pesta buku ...banyaktak buku yang diborong?

 
At Tue Apr 08, 01:24:00 PM, Blogger Faizah_Haris said...

umeboshiii...
haiiiii.....nak menepek kat cini boleh???...hehehe...cumill2 ahhh...kiutt miuttt nyerrr...

jom g pesta buku....!!!...skali hubby ajak g CH...cisssss taknakkkkkkk

 
At Tue Apr 08, 02:41:00 PM, Blogger ~mama ranggie a.k.a eira~ said...

mama pon teringin nak g book fair tu lor!

 
At Tue Apr 08, 03:57:00 PM, Blogger umeboshi said...

k.lady,
tenkiu. comel..kan dia? (ish, mama Afiq ni puji anak sendiri lak?!) ume mmg suka seaweed. yg dibeli kat NATPRO tu, sedap jugak. hehe, belum sempat pegi pesta buku tu. mungkin thn ni tak dpt pegi la kot?!

faizah_haris,
err...terima kasih sbb sudi ke sini. ehehhe.. itu le, kiter pun tak sempat p pesta buku tu lagi. encik hubby busy memanjang!

mamaranggie,
pegi le pesta buku tu. pastu kasi report eh. eheheh..

 
At Tue Apr 08, 04:56:00 PM, Blogger pB said...

apasai dok menung tu ...



dah balik ker aBang ... ??

 
At Tue Apr 08, 05:46:00 PM, Blogger umeboshi said...

kekke..tu le, kak pb. time tu tgk dia tgh dok termenung gitu, terus ume snap gambo dia. ABANG, minggu ni lepas abis training ptg2/mlm ni, balik le ke rumah. minggu ni dia kena handle 2 tpt..kat bangi dgn kl. tgh musim busy le dia..

 
At Wed Apr 09, 04:58:00 PM, Blogger mangosteenskin said...

halo.....tinggalkan jejak juga kat sini! semoga sejahtera kehidupan sekeluarga.

 
At Fri Apr 11, 03:49:00 PM, Blogger umeboshi said...

mangosteenskin,
halo. thank you eh sbb sudi jenguk dan tinggalkan jejak kat sini! hehe.. same to you too..moga sejahtera selalu.

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home