Wednesday, August 02, 2006

Owh customer..

kata nak urgent.
kata nak cepat.
kata dah confirm.
tapi...mana PO (purchase order) nye.?
mmg lah diorg ni, time order semua nak
brg sampai segera! tapi PO nye nak kasi
bila? time nak buat payment lagi 1 cerita.
ditunda-tunda.
Ada tu...buat tak tahu saja.
Tau2, company dah benkrap tanpa apa2 berita.
Hutang2 semua tu, macam mana?

Aku yg tengah pening kepala dgn kerenah
some customers nih....aduhhh..

*Isnin ptg hari tu, masa dlm keta, ABANG siap kata, "Rabu ni beli durian kat psr mlm". Aku angguk2 saja. Hai...ada org mengidam nampak nye..hehehhe.. Ptg ni kalo takde apa2, memborong durian la kami nampak nye. Durian is ABANG's favourite.

Labels:

5 Comments:

At Wed Aug 02, 07:28:00 PM, Blogger halela said...

No purchase order, no talk.
Kalau tak de purchase order dan barang dah hantar, customer boleh deny dan ume tak de bukti dalam surat mereka ada order, betul tak?
Syarikat sendiri rugi.

 
At Wed Aug 02, 08:18:00 PM, Anonymous sya said...

kak ume, yg mrsm jasin nya hubby, kita tak. hehe.. nanti dia blk kita tanya, k? nway, sgt comel la iman. kawaii sgt sgt!

 
At Thu Aug 03, 09:58:00 AM, Blogger umeboshi said...

K.Lela..betul tu.No PO, no talk and no order please! kat sini mostly, production tau nak brg cepat.tapi purchasing yg decide price mana yg byk murah, pikir2,baru issue PO. tu amik masa jugak.. belum lagi nak dpt approval dari manager la, MD la.production no hou ha shiranai no ne...sabarrr je lah.

Sya..naruhodo. u'r hubby ek MRSMJ. Sya lak TKC ek? hehhe..ala, 'si kecik' Sya tu pun kawaii lor...

 
At Thu Aug 03, 03:26:00 PM, Blogger ryu_hana said...

cikume, kat sini no P/O means no order. Kalau nak sangat order, suh dia cop company stamp kat quotation, and fax ke kita. Susah jugak kalau takder P/O no., sebab without P/O no. kita tak leh invoice.

Camana dengan mensetsu? Ada can?

 
At Thu Aug 03, 05:10:00 PM, Blogger umeboshi said...

ye cik Ryu.sini pun, kalo takde PO, kami takkan proceed. tapi yg kekadang bengang tu, diorg(customer) nyer production PIC yg akan call kiter, bising2 tanya pasal delivery. hai?! PO tak kasi lagi dah sibuk tanya pasal delivery. tak aci la kan?! tu yg kiter bising balik kat diorg. ask to their purchasing PIC issue cecepat PO!hehehe.
mensetsu? mmm..nantomo ienai wa. tak tau la hada.kiter tak confident la...hohoho..

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home