Tuesday, July 04, 2006

Morning Chat..

Tempat: Dlm kereta
Waktu: 7.18am~, on d'way to office.

ABANG: keje macam mana? dah dpt staff baru?
C.Puan Umeboshi: Keje byk.tak dpt lagi staff baru la..
ABANG: macam mana tu. keje ada, lambat nak settle nanti.dah la 1 shift jek.
C.Puan Umeboshi: itu la..byk pending job nih.
ABANG: Umeboshi pun soro2 cari keje lain la..Dah 5 thn kan kat sini.
C.Puan Umeboshi: no,4 thn! mmm...keje apa?kat mana? nanti la...thn 2008. sbb Mr TM akan balik Nihon terus masa tu. so, lepas dia pegi,baru kiter pun p.
ABANG: 2008? Umur umeboshi pun dah 31thn masa tu. bukan senang nak dpt keje nanti..
C.Puan Umeboshi: Sou da ne...mmmm...kalo 2008, kira2 dah 6 thn kat sini ek. sepatutnye dah bleh jadik manager kot!!
ABANG: deshou..? Kat sini, tak naik2, level tu jek.
C.Puan Umeboshi: ye lah.tapi..tetiap thn gaji naik.hehhehe.. (alhamdulillah..)

Labels:

4 Comments:

At Tue Jul 04, 11:07:00 AM, Blogger halela said...

futari to mo mada nihongo de shabetteru ne.

yokatta yo.

 
At Wed Jul 05, 10:34:00 AM, Blogger ryu_hana said...

sama la kita ciknoora...tahun ni masuk tahun ke-4. Still kat level yang sama masa memula masuk sini. Tengah carik keje lain la ni...

 
At Wed Jul 05, 10:36:00 AM, Blogger umeboshi said...

K.Lela..sou desu.hanashiteru toki, tamani malay+english+nihongo de hanashiteru no yo...hehe.

 
At Wed Jul 05, 11:39:00 AM, Blogger umeboshi said...

hada..kalo dpt better offer kat tpt lain, mmg nak p la tu? ehehe..

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home