Tuesday, August 29, 2006

49 Thn Kemerdekaan!!

Esok...cik puan umeboshi bercoti. p dating dgn ABANG sempena nak sambut merdeka la ni. Buleh gituk? ehhehee..idak le. kitorg nak settle kan pasal umah. sejak ahad hari tu, actually mmg dah masuk umah baru. brg2 semua dah angkut. tapi, lampu tak abis pasang lagi utk new house ni. pastu...umah sewa hari tu pun, kena la cuci2 sket kan..new house ni pun,masih kelam kabut. brg2 masih dlm kotak... so, esok dan khamis nak cuba settle kan semua tu la. rimas je rasa nye selagi tak settle..

So...sempena kemerdekaan negara-ku yg tercinta, kali ke-49 pada thn ini..(year 2006), mari kita ramai2 berdoa moga kesejahteraan dan kebahagiaan serta keamanan sentiasa kekal di bumi MALAYSIA ini.

errr..nak nyanyi bleh?


Tanggal 31・8 - 57
Ahmad CB

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka! Merdeka!
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka!
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home