Monday, June 26, 2006

Tsubasa


Hari tu, sejak ABANG kata yg ABANG akan join main futsal..anjuran ALEPS, aku yg berkobar2 la pulak! ahahha...Team diorg tak cukup org, aku try contact beberapa kwn, sempai yg mana boleh join main. Last minute gitu, ada yg tarik diri la..so, sibuk la plak depa cari org lain utk cukupkan player tu.

Sabtu,24/06/2006...mlm, dlm kol 8pm ada training futsal kat Subang Grand Sports Planet, Sunway. Aku dok berkira-kira..nak p ke idak sbb kalo p, kang aku melepas la utk nonton cerekarama. Tapi, lepas dok pk ulang2 kali...pastu dok pk, Iman mesti syok p sana sbb kalo ada kaitan dgn 'ball' je, Iman mesti suka...aku pun p je lah ikut ABANG. tu pun, tak semua member dtg. ada tu, terlupa lak yg diorg ada training mlm tu.hai...mou ojiisan na no*?! ahaks. Yappa*, mmg Iman suka betul. dok lari sana, lari sini, tendang2 bola dia yg dibawa dari umah..panjat2 tpt duduk penonton yg ada kat tepi2 court tu. sihat dan cergas betul Iman mlm tu. kalo dah main gituk, 2 botol air pun dia sorg2 boleh habiskan!! Mlm tu jugak, 3,4 kali kena tukar pampers Iman sbb kejap je dah penuh!!

Ahad, 25/06/2006. Janji, main mula kol 8am. Aku bgn awal2 pagi nak siapkan maki-zushi. Kena la bawak bekal..utk breakfast dan lunch. kelam kabut kejutkan Iman lagi.susah betul nak bangunkan dia. tapi,bila abah dia cakap..nak pakai baju 'ball' tak? fuh..cepat je dia bangun utk mandi.hah!senang citer.eheheh. Baju 'ball' Iman..kaler biru. kat belakang ada tertulis LAMPARD. baju ni, kami beli kat pasar mlm..rege RM14 jek. Kononnye sempena b'day Iman ke-2 thn hari tu la.. Sampai kat tpt futsal tu pun dah kol 8.30am jugak.Ingatkan kami t'lewat. Tapi, kami la antara yg terawal! emm...sambil nunggu tu, breakfast la dulu kat dlm keta. Nak dekat kol 9am gituk..baru la org bertambah ramai. Team ABANG pun..baru 6 org players dpt kumpul. Better ada 7 org..so...pagi ni sebelum register, depa dok round2 gak cari sesapa yg nak main join team ni. Aahahhaa..atlast, dpt la jugak kumpul 7 players! pagi ni jugakla, baru aku tau nama team ABANG&kwn2 ni...TSUBASA=wing. selain ABANG, ada Embong, ada pakcik(hubby Zali), ada Acop(yg montel . pagi ni, 1st time dia susah payah pakai contact lense demi futsal...), ada Nizam (member x-yama-dai), dan lagi 2 org tu aku taktau nama..kwn2 Embong dgn pakcik.

Kat sana...jumpa gak la ramai kwn2 lama...kohai2*,sempai2*... 'best friend' Embong, si Norul (adik angkat Wah &Balong jugak) pun ada. Pastu, ada memacam nama team la. Yg aku ingat.. Ichi roku(team Nazrol/Poteto), JAD 1, GIANT 14(team Butet,Sing,Gedik etc..), Densha Otoko, AAJ 9 (team Zainol Sensei), Oyabun, Sato, Yabai Otoko, Exco Aleps, etc..

Aisey Tsubasa.. semua game kalah. Satu je menang, tu pun menang percuma sbb team tu saat akhir tarik diri. Anyway..semua geng Tsubasa dah main sehabis baik. Semua bleh main dgn baik. ABANG lak.. jadik goal-keeper. Tu pun dah cukup membuatkan lutut ABANG luka, kasut ABANG terkoyak dan terkopak sana sini! kasut yg ABANG kata, dibeli masa 3-nensei* kat Nihon. Aku, suka sgt tengok ABANG main. Comel je, dok jaga goal tu. Bila bola dtg mendekat kat pintu goal... muka ABANG jadi betul2 serius...dgn mata membulat! ahahhaa..mmg comel la ABANG!

Iman lak..dok sibuk jerit2.."Abah!Abah!"..Kepoh betul. Bila boring nonton org main futsal, dia sibukla main sendiri. susun2 botol mineral water sambil counting one, two,yee(three).. pastu, kejap2 jerit2 la "totomen!" (ultraman), dok ajak aku main lawan2 macam ultraman tuh! Wuh..bila penat, mula la dia order nak susu la..nak "kokom"(dukong) la..

Tsubasa..Ingatkan dah jadik yg tercorot kat group A tu..habis je lah dah kan.takde game apa2 lagi. Tapi,rerupa nye...ptg tu lps lunch/solat time..dlm kol 2pm ada lagi game. kali ni, bagi yg juara dan 2nd utk setiap group..ada game, lawan dgn group2 lain..utk merebut CUP Category. Pastu, yg sederhana lak...BOWL Category, dan yg corot macam Tsubasa, Sato dan apatah lagi 1 team tu, PLATE Category. Ahahha..lawan lagi! Mungkin sbb dah kekenyangan, dan dah letih, serta ada tu dah keluar drive nak balik umah,sbb ingatkan dah kalah teruk takde la dah game ptg tu, tapi rerupa nye ada lak. Kena la depa patah balik dtg semula utk main lagi.Kali ni pun kalah jugak. So, tak tunggu sampai acara penutup, sbb memasing pun dah letih, kitorg pun dah blah balik. Taktau la sapa juara. Iman pun siap bleh tertidur kat sana tu. Dlm kol 3.30ptg gituk, kami sampai umah. Aku yg tak main ni pun, hanya duduk menonton sambil layan Iman ni pun, terasa letih nye... apa lagi yg dok pulun main kat court tu kan. Otsukaresama!!

mou ojiisan na no* = dah jadik org tua ke..
yappa/ yappari* = akhirnye
kohai* = junior
sempai* = senior
3-nensei* =3rd year

4 Comments:

At Wed Jun 28, 10:12:00 PM, Blogger halela said...

sushi maki tu omeboshi buat sendiri ke?

 
At Wed Jun 28, 10:13:00 PM, Blogger halela said...

klela masukkan komen tak dpt masuk dah 3 kali.

 
At Thu Jun 29, 02:51:00 AM, Anonymous huda said...

eheh.. saja tinggalkan cop kaki.. tanda aku penah sampai blog neh.. ehekss!

 
At Tue Jul 04, 10:31:00 AM, Blogger umeboshi said...

K.Lela..tu, dah masuk dah komen akak! hehhe.. ha ah, maki-zushi tu kiter buat sendri. Tapi, yg gambo kiter attached tu,gambo dari internet yeah!

Huda..tq sbb jejak sampai sini dan tinggalkan cop kaki nye!hehe

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home