Monday, June 05, 2006

Tolongg..


Hari2...(kecuali hari coti) aku terpaksa bersoal jwb dgn customer. Slalu la kena 'bising2' dgn diorg. Apa taknye...semua delivery/shipment jadik delay la sekang ni. Mesin2 dah tua..slalu semput. slalu kena panggil engineer dtg servise dan check. Kekdg ntah betul ke idak yg depa buat tu..aku slalu wonder. musykil tak abis2. baru je repair atau tukau parts...dah problem lagi. problem yg sama plak tu. betul ke depa ni? dah la charge mahal giler!

Pastu, kawasan ni slalu ada power supply problem. tnb nyer problem ke...building owner nyer problem ke..ntah la.

lagi...wire yg slalu kitorg guna buat wirecut pun sekang ni quality tak bagus. tak smooth macam dolu2. tapi rege nye setiap 3,5 bulan mesti makin naik. hampeh!! dah macam tu...slalu la ada reject item. kena la plak buat replacement atau rework. ha...lagi satu hal. bertambah la masa,tenaga ,kerja nak buat semua tu. maka..delay la everything.

Dgn staff nye pun yg tinggal berapa kepala je lagi nih. Ramai cabut, dan ada tu yg terpaksa kena kubi*. Susah nak dpt staff yg loyal, bagus macam staff yg lama2 tu.

Bos jepun,Mr TM ni plak..saikin slalu tak sihat jek. Apa2 semua nak makaseru* je kat aku. Dah tu...aku la yg kena kejar ke sana sini. Nak kena follow up kat production..nak buat reports lagi...nak kena buat update kat customer lagi. Sure la kalo dah delay camni, customer jadik marah kat kita. Memasing dok tepon hari2..ye la kan, project delay. Mesti bengang je. Aku jugak la yg 'kena'! Sorang2 nak kena handle,nak kena tangkis ,tapis semua kata2 customer tu. Sakit telinga...sakit kepala. Badan pun jadik sakit. Emosi pun jadik tak betul. Geram jek. Hot jek!!

kubi*= fired/dibenti keje
makaseru*= serahkan tugas

Labels:

2 Comments:

At Tue Jun 06, 04:12:00 PM, Blogger ryu_hana said...

kaisha ni mesti dkt kurod* pre. ek. Sebab salu ada power supply problem. Mesin apa yang korang guna? Kalau AIDA, panggil la kami. Heheheehe

 
At Thu Jun 08, 03:14:00 PM, Blogger umeboshi said...

ehhehe..kurod* tu,dekat gakla dgn sini. tu customer kiter tuh!! anyway, kiter dekat sek.men.teknik, dekat gak dgn f&n cola tu. mesin kiter,bukan AIDA nyer lor..

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home