Wednesday, March 02, 2011

Udon



Dah beberapa hari kepingin nak mkn udon. mlm tadi try buat kat umah le utk dinner. semalam, mi udon nye beli kat Jaya Grocer kat bangunan opis aku tu. RM1.90/pack. beli 3 pack utk 5 beranak mkn. itu pun tak abis sekali mkn. tinggal sikit lagi, boleh aku bawak bentou utk hari esoknye (hari ni le..)



kuahnye ikut style macam yg buat utk Soba je le. cuma, utk udon ni, masa pun dah suntuk...perut dah lapar...lepas solat Isya' baru nak tenggek periuk atas dapur...maka nye sayur2 , fish cake semua aku lebur sekali dlm periuk tu. tgh masak tu, ABANG komen..."ni nak masak udon ke, masak kuah rebus ni? bau macam merebus je..." ahahaha... apa -apa la cik ABANG ku sayang. janji ada mi udon nye. kuah dia ikut suka cik ADIK comel ABANG ni le nak buat macam mana gaya, rupa, bau nye eh.... masak dgn sepenuh jiwa, setaman cinta dan segunung sayang tau..heheh. gomen ne (sori ye), mari le mkn bersama sama.. peyut dah lapo!
emm..sedap jugak. (aku sendiri yg kata!). kena ada daun bwg, halia parut dan wasabi. baru ada umph!

Labels: , , , ,

4 Comments:

At Thu Mar 03, 10:01:00 PM, Blogger KakNi (CikNi Ahnie) said...

watashi mmg tak reti nak makan japanese food.... nak wat guane... tofu jepun jer yang tahu... hahahah....

 
At Fri Mar 04, 09:02:00 AM, Blogger umeboshi said...

k.ahnie....heheh, takpe byk lagi makanan lain yg sedap2..kan. saja je, bila teringin nak mkn japanese food ni, ume try buat sendri. insyaALLAH dijamin halal, murah dan boleh mkn sepuas hati. ehehh..

 
At Sat Mar 05, 05:41:00 AM, Blogger sitiezahim said...

tak penah mkn udon..hehe

 
At Mon Mar 07, 09:34:00 AM, Blogger umeboshi said...

hajar, mi udon nyer tekstur...lebih kurang macam mi laksa je. sebenarnye, mkn laksa penang lagi sedap! ahahha..

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home