Thursday, February 24, 2011

Mimpi Iman

pagi tadi...kol 5am, time mama kat bwh cari baju sekolah Iman utk di-iron, tetiba terdengar ada org dok turun tangga. (ABANG dah bertolak ke Tawau).

rerupa nye Iman. awal lak dia bangun. bila Iman nampak mama, terus dia berlari turun tangga dan peluk mama. Iman kata; "Iman mimpi takut la mama". sambil menangis teresak esak dia. mama tanya, Iman mimpi apa? tu kan mimpi aje... then, Iman kata; "Iman mimpi Acha, Afiq dgn Iman kena tangkap dgn org jahat..." owh...kesian Iman. mama pujuk2...suruh dia baring sambung tido. sementara mama iron baju.

akhirnye, sampai ke pukul 6am Iman tak tido. dia dok termenung tepi katil mama. Iman kata dia tak bleh nak tertido. bila mama kata dah pukul 6, terus Iman bangun pegi mandi.

huhu...Iman sayang, jgn takut. mimpi tu mainan tido je. mama sentiasa mendoakan agar anak2 mama semua nye sihat sejahtera dan selamat selalu. I love you all forever!!!

ps: Afiq Khair mlm tadi byk kali muntah2 n cirit birit. takmo mkn. takmo minum. huhuhu... ingatkan hari ni nak rehatkan dia kat taska...atau kat umah (terpaksa le mama dia amik cuti lagi). tapi Afiq Khair berkeras mau sekolah. so, siapkan gak le dia utk ke sekolah pagi tadi. cuba kasi ubat tahan muntah dan ubat buang angin sebelum mandi. lepas mandi, dia mau mkn koko-krunch dgn susu. ok la. tak muntah. dia mkn sikit je. pastu tgh hari tadi cikgu sekolah dia sms, Afiq Khair ok je. mau main2 kat playground dan mkn mihun. alhamdulillah. moga sihat cepat ye anak mama yg comel!

Labels: ,

2 Comments:

At Fri Feb 25, 02:57:00 PM, Blogger Sari Yusa Ibrahim said...

Umeboshi, sy yang anak tunggal tu pun byk kerenahnya, apalagilah Umeboshi, tapi baguslah dia sakit2 pun nak ke sekolah. Umeboshi amalkan anak2 minum vitagen setiap pagi utk mngelakkan berulang mslh muntah & cirit birit tu ya..

 
At Fri Feb 25, 04:20:00 PM, Blogger umeboshi said...

Sari, tu le. anak2 mmg pelbagai ragamnye. sabarkan aje le melayan depa. owh, bagus eh if minum vitagen pepagi? if pagi x mkn apa2, boleh terus minum vitagen tak? takde apa2 kesan? boleh share pengalaman..??

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home