Wednesday, October 13, 2010

My little cutie baby

anakku Razan Asha Zahra, as for today, usia nye setahun 3 bulan sudah.
mulut dah bising. byk celoteh. dah pandai berlagu lagu.
pandai panggil abah, dan abam (utk abang..). mama...jaaaaarang sgt dia reti sebut. kekadang je secara kebetulan.
suka mkn. asal nampak org mkn, dia mai dtg mintak. "nya! nya!" (nak!nak!) muka kesian sungguh!
asal dgr org ajak solat, cepat2 dia cari sejadah, dan mulut sebut2 "oooo aba!" (ALLAHU AKBAR). dan tgn angkat2 macam nak angkat takbir tuh. mula la dia tunggang tunggek cam nak solat.
asal nampak mama pejam mata je, cepat2 dia dtg usik2 muka mama, pukul2 badan mama. tak kasi mama tido!! dengki... nak suruh org layan dia aje.
pandai sungguh merajuk. kalo dia nak sesuatu dan kita takmo kasi, terus je nangis. sembam muka ke lantai.
kalo tgk abang Afiq Khair nye nangis, pandai lak dia dtg pujuk. tepuk2 bahu abang dia.
sebut je doa, cepat2 dia tadah tgn. mulut terkumat kamit...pastu "aaam" (amin!).
suka angkut brg2 kat dapur (ex: periuk, pinggan, cawan, penapis, etc), dan bawak ke ruang dpn TV. mula la main masak2, makan2, minum2 dgn abang2 nye pun join sama!!! kekadang, time berkemas, ada le bawang ke, carrot ke tergolek kat bwh sofa. gara2 Asha Zahra le ni. time mama masak kat dapur, senyap2 dia angkut ke dpn.
masih lagi nak melekat aje dgn mama. kalo balik umah dari neseri tu, tetiap ptg mesti nak mimik dan nak mama nye baring2 layan dia je dulu. kalo idak, meraung le dia. huhu!!!
pandai gak berebut mainan/ jajan dgn abang2 nye!!
anyway, my little cutie girl sangat2 comel. normal la kan...semua anak mmg comel. tak sabar nak main tocang2 rambut dgn dia. errr...Asha Zahra pun dah pandai nak main2 kan rambut mama. amik sikat, dok sikat2 rambut mama dan nak cuba pakaikan cekak/ getah ikat rambut tu. sooooo cute!

*Asha Zahra: owh my Tweety, I love u!!

*Tweety: I love u too, my cutie Asha Zahra!!!

Labels: ,

2 Comments:

At Wed Oct 13, 05:03:00 PM, Blogger Fith said...

bestnya ada baby girl...best kan kak noora?hehe.teringin nak 2-3,haha.
tak lama lg ada assistant dah laa,ii naa...

 
At Thu Oct 14, 10:10:00 AM, Blogger umeboshi said...

Fith, best ada girl!! ehhehe..cepat Fith, moga Fith pun dpt produce baby girl jugak. boleh! nak berapa2 pun ok. 3,4,10? ahhaha...time dia mood OK, mmg berapa ramai pun mau aje. huhu.. lagi, baju2 ntok girl comel2 belaka.

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home