Wednesday, June 23, 2010

Kesatuan Antarabangsa Peringkat Olimpik Wira Wira

Iman ngan mama sambil nunggu movie mula..






Iman ngan mama yg serba hitam!







Nak gak bergambar dgn Toy Story 3.







Kapoww!!






Iman bila tgk iklan kat tv, kat surat kabo...kata 17 jun mula ditayangkan movie Toy Story 3 ngan Kapoww, dia pun sibuk2 mintak abah ngan mama nye amik coti supaya boleh bawak dia p nonton wayang.








sbb Iman dok sibuk2 nak nengok, aku dan ABANG kasi dia pilih 1 movie je. mana yg dia nak tgk sgt. akhir nye, Iman kata, nak tgk Kapoww dulu. so, kami booking tiket melalui sms, tgk kapoww kat klcc, kol 11am. tapi, idak la p nonton 17 jun tu. we all pegi hari sabtu, 19 jun.








sabtu pagi, aku hantar asha zahra ngan afiq khair ke neseri. risau nak bawak 2 dak kecik ni masuk panggung. kang afiq khair sibuk nak berguling guling kat tangga dlm panggung tu, tak pun dia sibuk jerit2 suruh bukak lampu la pulak. macam kat rumah ni, nak tido mlm je...selagi afiq khair belum tido lagi, we all tak boleh off-kan lampu. entah apa yg dia takutkan entah. dulu2, ok je. sekarang ni le, dia takmo bergelap.








kol 9 setgh am, keluar rumah. kol 10 setgh am sampai klcc. rerupa nye kalo dah booked tiket lalu sms, kena dtg amik tiket setgh jam sebelum movie mula ditayangkan. aku tak tau. masa dtg tu, tiket kitorg dah cancelled. alhamdulillah tak ramai yg nak nengok kapoww. byk seat kosong. we all dpt le beli tiket jugak. rm9 utk seorg dewasa.








nak masuk panggung, Iman sibuk nak beli makanan. kami belikan toy story 3 combo set. rm11.90/ set.








ok la tgk kapoww. kelakar. menghiburkan. yg paling penting, Iman terhibur dan happy. tapi, tak berapa bagus le sbb melalui movie ni gak le Iman dpt 1 new word yg tak elok. B*h*lol. senang2 je word tu keluar dari mulut pelakon tu. yg ramai nengok movie ni, kanak2. sbb kisah berkenaan super hero malaya, kan. Iman dok tanya abah dia, "b*h*lol tu apa?". ABANG jwb, "b*d*h". pastu, we all tambah la, tak baik guna perkataan tu. tak elok tau!! Iman angguk2 je.








kol 1pm abis movie. we all p bergambar dgn poster Kapoww dan poster Toy Story 3. Iman kata, next saturday nak tgk toy story 3. errr...cepat2 ABANG kata, mana boleh. tak boleh selalu tgk wayang. setahun sekali sahaja!! kalo nak tgk gak, tunggu cd dia keluar. boleh pasang n tengok byk kali kat umah. sampai puas!








lepas ber-kapoww, kitorg p mkn sushi-king. mkn salmon sampai puas! alhamdulillah... sangat2 seronok dpt abiskan masa dgn ABANG dan Iman. kalo ada asha zahra dgn afiq khair, tentu lagi meriah. (tu pun kalo masing2 elok perangai. ahahhaha). aku tak sabar2 nak balik, nak amik dak kecik 2 org tu. huhu... anyway, thanks so much to my beloved ABANG for belanja tgk wayang dan makan2 hari tu.


Labels: , , ,

3 Comments:

At Wed Jun 23, 06:30:00 PM, Blogger aNIe said...

Seronoknya hujung minggu umeboshi...lebih2 lagi dengan anak2 dan sauami...

 
At Wed Jun 30, 04:27:00 PM, Blogger umeboshi said...

k.anie...mmg seronok kalo dpt habiskan masa dgn family :-)

 
At Thu Jul 01, 03:53:00 PM, Blogger Sinaran Xxx! said...

nape iman x pilih toystory3..3D kan..kami pun bcdangkan nak tgk minggu lepas, tapi x jadik sbb zafran nakal..hehehe

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home