Tuesday, June 15, 2010

Kenduri Kawin Adik Iparku

Since April-Mei, we all sibuk balik kg. Parents-in-law dah lama tak buat kenduri kawin. sejak aku dan ABANG punya majlis...dah lebih 7 thn gak le, baru thn ni nak buat kenduri semula. kahwinkan adik iparku, peah. so, persiapan macam nak sambut menantu sulong! serba serbi baru.. gabrah semacam nak buat majlis besar ni. we all bila weekend je, mesti ada yg akan balik kg. tolong apa yg patut. kemas rumah, pasang bangsal, potong rumput dan pokok2 yg menyemakkan halaman rumah, keluarkan pinggan mangkuk/periuk belanga yg nak dipakai dan bersihkan habuk2 yg melekat, etc. macam2 la! aku tak berapa membantu sgt. sbb sibuk sungguh melayan anak2.




anyway, sabtu mlm, 5 jun dah selamat dilangsungkan akad nikah nye di masjid yg berdekatan dgn rumah. kat kg parit baru, sabak bernam. brg2 hantaran pun semua pas mlm tu gak. aku masih gunakan khidmat kwn x-mrsm ku; lili...utk buatkan kek choc moist sebagai hantaran perkahwinan peah.
* Bergambar lepas selesai majlis akad nikah*
kenduri kawin nye hari ahad, 6 jun. tema serba hijau utk kenduri kali ini. kemudian, 12 jun pulak rombongan menghantar pengantin ke kenduri sambut menantu di putrajaya. alhamdulillah semua nye selesai. tinggal penat yg belum hilang2 ni. mother-in-law pun diserang demam lepas majlis kenduri kat kg hari tu. moga mak cepat sihat. amin!!! serta, moga peah n jool menempuh alam rumahtangga dgn aman n damai serta penuh keberkatan Illahi. amin!!

* kami serba hijau*

Labels: , ,

8 Comments:

At Tue Jun 15, 10:24:00 PM, Blogger Epelijau said...

salam cik noora...tak perasan ada award dari ciknoora..terima kasih ye. Tempoh hari tengok gmbr di FB ingatkan siapa rupanya adik ipo...kita berkenan baju pengantin perempuan...tempah di mana tu? Kalau dekat2 nak juga try...cantik potongannya...:)

 
At Wed Jun 16, 11:19:00 AM, Blogger umeboshi said...

salam am. sama2 kasih :-) eh, am berkenan ngan baju pengantin peah tu eh? baju yg mana? yg putih ke...ijau? x tau le dia tempah kat mana. nanti kiter risik2 kat dia eh.. baju dia mmg cantik!

 
At Sun Jun 20, 06:03:00 PM, Blogger Name: Wah said...

cantiknye tgk org pakai sedondon nih..

 
At Mon Jun 21, 10:29:00 AM, Blogger umeboshi said...

wah, cantik, kan?!! ehehhe.. nampak meriah gituk.. dgn makcik2 kitorg pun pakai tudung sepesen gak. pakcik/makcik/ sepupu nyer baju pun semua ijau gak.. mmg sporting sungguh semua nye..

 
At Tue Jun 22, 10:59:00 PM, Blogger *∽ IZAN ∽* said...

cantik gambarr...! I likeeee!!!! tahniah dapat ahli keluarga baruu! moga kekal bahagia ke akhir hayatt.. aminnn

 
At Wed Jun 23, 03:53:00 PM, Blogger umeboshi said...

thanks izan.

 
At Wed Jul 21, 06:25:00 PM, Anonymous An said...

salam kak noora...an tgh keje...saja2 boring tahan ngantuk ni, bc blog kak nora....5jun,yek?sama la dgn tarikh an nikah hihihi...guuzen ne.

ok...w/pun dah terlambat...omedetougozaimasu...

 
At Thu Jul 22, 09:14:00 AM, Blogger umeboshi said...

salam ann...ann keje ek? baito? part time? full time? thanks ye jenguk2 blog and boh komen kat sini. owh, an nikah 5 jun juga ek? sou da ne.guuzen..deha, happy belated kekkon kinenbi la ann.. oshiawase ni! anak ann..dah besor,kan? dah hanto p yo-chi-en?

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home