Thursday, August 21, 2008

Kelantan!

Aku dah lama dok cadang2 nak p jln2 cari mkn. antara Kuala T'ganu, Kota Bharu dan Penang. Akhir nye, lepas ku dok belek2 internet...try tgk flight fee...aku kimeta (tetapkan) utk pegi Kota Bharu le dulu. Bukan utk jln2 sgt. sekadar nak tengok2 negeri org dan yg utama nak p mkn yg sedap2 kat sana. kan kelantan tu terkenal dgn mknan yg enak2...contohnye, laksam, nasi kerabu dan nasi dagang ...

teringat gak masa zaman bujang dulu. pernah buat plan dgn member kamcing, Wah, cuti hujung minggu sabtu ahad tu, kitorg p kelantan naik bas. semata mata utk mkn makanan yg best2 kat sana. mmg semata mata utk mkn dan shopping beli keropok ikan! tapi, bila sampai sana, masing2 tak lalu nak mkn sgt. mkn pun sekadar isi perut. pastu, takde le rasa keenakan nye mknan tu. rugi sungguh!! bila balik ke KL, dok teringat ingat kat mknan yg kami nampak masa jln2 kat psr mlm kat pekan Kota bharu tu. dok terbayang bayang kat mata..semua mknan tu. ish ish..

harap2 kali ni..aku OK2 aje. lagi la kali ni pegi dgn ABANG dan anak2. moga selamat pergi dan balik. tiket fireflyz dah confirmed. stay 1 mlm je, kat New Pacific Hotel, Kota Bharu..pun dah confirmed booking.

++++
seminggu ni aku kat opis sorang2 je. opis mate (s.wah) amik coti sempena coti sekolah ni. dia p berjalan dgn anak dia. syoknye lah.. geng2 opis lain ada le..tapi kitorg dipisahkan oleh dinding! complicated sket company baru ni. sorang boss, mempunyai beberapa buah company. so...3,4 company di dlm 1 bumbung, 1 opis..tapi berlainan dinding/bilik!! aku lak, keje under nama company lain, tapi meja/tempat dok aku kat dlm company lain. ehehhe..anyway, buat masa ni seronok bekerja kat sini.

Labels: ,

7 Comments:

At Fri Aug 22, 09:57:00 AM, Blogger fireflies said...

bestnya g kelantan.. nanti letak la gambo kat sini.. Noora brp tambang gi Kelantan naik fireflyz tu? mahal tak?

 
At Fri Aug 22, 11:33:00 AM, Blogger maisya said...

bestnya...akak tak pernah lagi sampai belah pantai timur tu(kelantan & terengganu)..teringin jugak nak pi..pi jalan-jalan cari makan...

 
At Fri Aug 22, 12:34:00 PM, Blogger rudy bluehikari said...

selamat ke KB. Enjoyyy.. kalu nak membeli belah sila ke pasar borong wakaf che yeh. sewalah kereta. atau kalau ada sedara mara senang sket. beli barang kat pasar khadijah dan buluh kubu mahal byk time cuti sekolah ni.

 
At Sat Aug 23, 11:38:00 AM, Blogger Name: Kitty said...

Salam.. nak jalan ke kota bharu lagi yek. Hihihi hope kali ni enjoy sakan la. Makan le byk2. Dulu2 time bjg perut kecik, makan pun memilih. Skang lain kot. hahahhaaa..
Moga slamat pergi dan balik. Ambik gambo byk2 yek. Cik Ti pun kalo jumpa ambek le gambo. hehehe..

 
At Mon Aug 25, 10:45:00 AM, Blogger umeboshi said...

nani fireflies,
hihi..tiket fireflyz kitorg..utk 3 org + 1 baby, pegi balik semua nye rm776. ok la kot, kan..?

k.maisya,
jom?!! eheh

rudy,
tenkiu. owh..kena sewa keta eh? kalo naik teksi je..mahal ke eh?

wah kitty,
tenkiu. ye lah, moga selamat semua nye. tanoshimi nak p mkn2 kat sana. ehehe.. jumpa cik Ti? ahahha.. kali ni ada lagi ke ek..?

 
At Mon Aug 25, 11:24:00 PM, Blogger Sri Diah said...

Yes Kelantan Best. Akak rindu Kota Bharu, Pasar Siti Khadijah, Wakaf Che Yeh. Nasi tumpang, nasi dagang, ayam percik, nasi berlauk, nasi air.... fuhhh....

 
At Wed Aug 27, 09:46:00 AM, Blogger umeboshi said...

k.sri,
betul eh kelantan best?! tak sabar nak p sana.jom k.sri!! ehehe

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home