Thursday, May 24, 2007

Melampau!!

Mr TM, yg pada awalnye kata amik coti hanya seminggu, dari 14-18 May, sbb ada masalah peribadi kat Japan (dia balik Japan la..), kemudian last Friday dia tepon kata nak sambung coti sampai 24 May (hari ni la ek..) sbb problem tak settle. ish..ish..ni sudah melampau!! lama nye coti... kalo kitorg ni...staff2 dia ni, kalo amik coti 2,3 hari pun dia dah merungut. even memasing ada alsan yg kukuh, contohnye jaga mak sakit, jaga anak sakit, bapak mentua meninggal, etc. memacam lah yg dia akan sunggutkan. tak puas hati gituk. tapi, kalo dia.... ok la pulak. mentang2 le dia boss besar gituk kan... tapi aku mmg tak puas hati. sbb dia takde, byk benda jadi tertunda. geramnye... esok baru dia akan masuk opis. (ntah iye ke idak ek..tunggu je le).

Yg Ms S ni pulak...sejak Mr TM takde ni, bermaharajalela lah dia. suka2 hati jek keluar ke mana2. dari awal pagi sampai ptg gitu. setiap hari!! alasan nye, pegi bank la, pegi hardware shop la, pegi bank lagi, pegi bank lagi dan bank lagi. aduih...tak logik! dari kol 9am sampai 4pm keluar hanya sekadar pegi bank. hari2...ada ke camtu? pehtu, last week dia amik half day. kira nye tgh hari dia dah blah la. tapi tak punch card pun masa balik. semlm pun, dia balik awal, pun tak punch card jugak. mentang2 dia HR...nanti time ujung2 bulan, time dok kira gaji...pandai2 la dia tulih kat situ time balik nye ikut waktu cam biasa.kelentong gituk!! sakit hati kitorg ni. kalo staff lain, kalo terlupa punch card pun, sure kena bising2 dgn Ms S ni. aduih...mmg amik kesempatan betul la dia ni. ini pun melampau sungguh!! aku tau, sekang ni Ms S ni dok sibuk nak uruskan pasal majlis dinner dia sempena wedding nye tu. mungkin 10 June ni. tapi, dia tak jemput pun kitorg... dengarnye, dinner kat Charlton Hotel (betul ke eja nye ni ek..), yg sebelah je dgn Tesco Shah Alam tu... apa2 lah! kitorg pun kalo dijemput, bukan nye nak pegi pun!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home