Wednesday, November 08, 2006

Ngopeng.

Mlm tadi lepas dinner, aku dan Iman ikut ABANG keluar kejap. Nak p print out document ABANG kat cyber cafe, pastu nak p beli pampers dan susu Iman kat Speedmart. kitorg park keta dekat depan CC. CC lak sama row je dgn speedmart. so, kitorg bleh p antara CC dgn speedmart tu dgn hanya jln kaki saja la.

Kebetulan masa turun dari keta tu, ada satu mamat cino ni tgh dok bertalipon guna handset.
kat depan CC, dekat je dgn tempat kitorg park keta.
kuat plak tu sembang nye. gaya nye macam tgh gaduh2. yg menarik perhatian kitorg, dia cakap2 tu in malay language. so, aku amik kesempatan ngopeng (curi2 dengar/pasang telinga). ye lah kan... tak kan la cino saja2 borak kat tepon in malay lang. gaduh2 lak tu.
"kenapa saya talipon tadi awak tak angkat? lepas tu saya talipon lagi, lama baru awak angkat. tapi tak cakap?bla..bla..bla.." aku dan ABANG masuk CC utk urusan kitorg. mamat cino tu pun masuk CC gak. owh...dia dah mmg ada tempat kat CC tu. tak lama tu dia keluar lagi. rerupa nye dia sambung bertalipon lagi . "bla..bla.." aku tak amik pot sgt kali ni. lepas letak document yg dah print out kat keta, kitorg jln kaki pegi speedmart pulak. lepas shopping, balik ke keta semula, tengok mamat tu pun masih bertalipon. sambil tunggu ABANG masukkan brg2 ke keta, aku dok ngopeng lagi.(kekkeke..sejak bila la aku suka ngopeng nih?!! ) ye lah, rasa menarik je dengar mamat cino ni gaduh2 kat tepon. asyikla bertekak pasal dia tak puas hati 'org di sebelah sana' tak angkat tepon tu.. "saya nak tanya awak betul2. kenapa tak jawab talipon saya tadi? bla..bla.." aku dengar sayup2 suara 'org belah sana'..suara pompuan, macam pompuan malay jek. "ok, kalo macam ini, aku dah tak nak suka kat engkau la.." ,kata mamat tu.

tak lama tu mamat tu bangun, p menjauh dari kitorg. agaknye dia syak kitorg ni ngopeng la ek? memang pun!! ahahhaa... dari kejauhan, aku nampak mamat ni kiru(tutup) tepon dgn muka tak puas hati. Aku dan ABANG buat kesimpulan, yg mamat ni gaduh dgn awek melayu dia. kekkee..

Aku: rugi la kan ABANG. mamat tu bayo rm2 utk sejam guna komputer kat CC. tapi abih masa gitu je sbb layan tepon camtu!

ABANG: a ah la..

kitorg gelak sama2. nanka kelako je kalo mengingatkan mamat tu gaduh2 kat tepon camtu. "aku dah taknak suka kat engkau la..." err...kalo lelaki melayu, dia cakap camne ek kalo dah tak suka. "I hate u"... "lupakan lah aku"... "anggap lah antara kita dah takde apa2"... ahahahhaa..

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home