Thursday, November 02, 2006

Spiderman


Iman sekarang ni, pantang nengok apa2 yg ada kaitan dgn spiderman/ ultraman/ mask rider/ power rangers..etc.. suka beno dia. kebetulan la pulak selipar, jam tgn, topi dia gambo spiderman. lepas tu ada patung spiderman. masa balik kg baru2 ni, adik beradik aku dan ABANG siap kata Iman ni peminat fanatik spiderman!! ahahaha.. kemudian, kakAyu ( kakak ABANG yg 2nd) bawak balik costume spiderman yg zafri (anak kak ayu) dah tak muat pakai. so, anak2 sedara ABANG memasing nak mencuba pakai costume tu. siap ada topeng, sarung tgn sekali. ada pulak yg sangka kalo pakai costume tu boleh panjat2 dan melekatkan badan kat dinding/ tiang macam citer spiderman kat TV tu!! Iman pun tak lepaskan peluang mencuba costume tu. seronok betul dia!!

mlm tadi plak, kitorg nonton citer Pontianak Harum Sundal Malam (PHSM) kat TV3 sempena tayangan raya. byk kali dah tengok citer ni, tapi saja je layaaaaan. Iman yg sebelum tu dah tido pun, bgn join nonton sama. dah pukul 11 lebey, ajak masuk tido pun dia takmo. Iman pun, pantang tengok citer seram/hantu..citer polis2...citer action gaduh2.. takmo dia berganjak dari TV. Cartoon dgn Mr Bean tu, toksah cakap la. mmg suka sgt. so...mlm tadi kami layaaaan la citer PHSM tu sampai abis. Iman, bila tengok pontianak si Maya Karin tu keluar terbang sana sini, panjat2 sana sini kat TV tu, sibuk dia cakap2 kat aku... "mama, mama..antu!" tiap kali maya karin keluar, mesti dia sebut tu. aku dgn ABANG pulak, dok kata.. "bukan antu la. tu monkey.. monyet la.." mana ntah Iman tau pasal hantu2 ni.
Iman...kalo dia buat nakal, pastu mama atau abah dia marah sikit atau jeling2 kat dia, nanti dia dtg peluk kitorg. ulang2 kali sebut "mama sayang..", "abah sayang..". sambil dok kiss2 pipi aku atau ABANG. sampai lah kitorg balas balik kiss & hug dia tu. kalo idak, kang Iman lak nangis sbb dia ingat kitorg tanak sayang dia dah. ahhaha.. emmm.. we love you, Iman!!

sejak selasa hari tu, Iman kena selsema dan batuk2. hidung nye tersumbat, suara pun sengau. cian Iman...

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home