Tuesday, May 10, 2011

Restoran Murni Discovery, Taipan





Ahad baru2 ni... 8 mei 2011.
mungkin secara kebetulan...
ada my parents in law dtg sini dari kg sbb nak p kenduri kat felda bukit cherakah.
ahad tu pun, org dok sibuk kata Hari Ibu.
so, mlm tu...berkumpul le adik beradik ABANG yg bujang2 dan yg mana dok dekat2 Subang Jaya (aku sekeluarga le, dan juga KakYu).
We all p makan2. kali ni pilihan kami, makan2 kat Restoran Murni Discovery. sgt syok.
menu pun, nama comel2, kiut2 gituk. byk pilihan makanan dan minuman.
ada yg sedap...ada yg so-so...ada gak yg terkena tak sedap!

aku amik air "poison". RM5 ke..RM6 ntah. lopa dah. gelas tinggi!
kalo tak silap isi rasa nye ada timun, daun pudina, mango, peach/passion fruit ntah...
memacam kombinasi buah2 dan rasa. ok gak la. sedap. tapi maniiiiiiis bagi aku!

makan, aku amik "megi goreng special". RM4.
sedap!! pedas sket le. tapi Afiq Khair dan Asha Zahra pulun je mkn. ok la tu kut bagi kanak2.
sbb nama nye "special"...maka ada le telur goreng mata bolat seketul.

masing2 amik menu yg berlainan. so that, buleh tukar2 merasa. spaghety dia ok gak le.
Iman amik spaghety bolognese chicken chop. air nye..."I Kiss U" nama air tu.
kombinasi ribena, laici buah...dan apa ntah lagi. ok gak rasa nye. gelas besor!

aku suka "Ribena Special". air pilihan adik ABANG...Pana. sedap!
ada satu minuman tu...nama nye "Milo Dinosour"!!!! Iman kata, ntah ntah ada
muka dinosour kat atas cawan air milo tuh!

kalo ais kosong..."I Hate U".

overall...mmg ok le sekali sekala p mkn situ. harga pun OK kut.
restorannye sentiasa FULL dgn
manusia. yg kat Taipan tu, letaknye bersetentang dgn Restoran Jepun "SUMO".

alhamdulillah...tenkiu ABANG, KakYu, Imah, Peah...sbb share-share belanja makan.

Labels: , , , , , , , ,

2 Comments:

At Wed May 11, 03:24:00 PM, Blogger pB said...

yang penting sentiasa berkumpul

 
At Wed May 11, 03:31:00 PM, Blogger umeboshi said...

iye k.pb, syok dpt berkumpul reramai nih. alhamdulillah..moga mak abah pun happy.

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home