Wednesday, April 27, 2011

Surat

Bukan kisah surat cinta.
Bukan juga surat berantai.

tapi, surat letak jawatan dari seorg pekerja kpd seorg boss yg sgt baik hati, cool dan comel macam doraemon!

sejak dpt offer new job, DIA jadi tak tenteram. kalo lah new offer tu sgt bagus benefit dan RM RM RM nye, mesti lah tak byk pikir. DIA mesti terima aje terus. ehhehe.. (DIA yg agak mata duitan masa itu). tapi, new offer tak begitu memberangsangkan. anyway, DIA pikir secara positive. boleh timba ilmu, pengalaman dan suasana yg baru. huhuhu...

DIA terpaksa lepaskan segala "nice thing" during bekerja dgn kaisha yg ada ni. boss comel yg cool selalu, office hour yg agak flexible, boleh bawak anak ke opis kalo terpaksa (tapi DIA tak pernah buat)...and everything yg nice lah. semua nye demi shourai (masa depan).

macam nak gugur jantung, masa DIA nak email-kan resignation letter tu. after sent, semua jadi senyap sepi. no joke anymore dgn Ms Lady gaga (boss's wife). walhal lady gaga tu, selama ni seorg yg ceria dan kuat buat joke. menceriakan suasana gituk. huhu... DIA rasa macam seorg pesalah. rasa bersalah...mungkin kerana terhutang budi dgn boss and the company.

huhu...

DIA pasrah dgn keputusan yg dibuat. nak habiskan masa satu hari tu, sgt lah menyeksakan. macam dlm penjara pulok! that lady gaga dah tak layan macam biasa. DIA pun rasa macam nak cepat2 "pergi" dari kaisha ni.

tapi.........today, masuk hari ke3 after hantar resign letter, suasana kembali OK. lady gaga OK. boss pun OK. we can talk macam biasa. joke, share any story about the kids and everything. alhamdulillah. mungkin lady gaga dah dpt terima kenyataan yg DIA betul2 mau pergi.

suatu ketika pagi tadi, lady gaga ucapkan sesuatu yg amat mengharukan DIA.
lady gaga: you know..
DIA: tak tau!
lady gaga: hehhe... i dunno well about you. but, what i know, you are being such a nice person. you have a good character and you are patient.
DIA: ..................
DIA tak tau nak balas apa.
lady gaga: in future, kalo u nak dtg keje dgn kita lagi, dtg la. boss really convenience in working with you.
DIA: ...................

air mata bergenang di mata DIA. bagai nak menitik pun ada..
terharu!!

DIA rasa sedikit (sikit aje?!!!!) bersalah. selama ni, DIA tak begitu suka dgn lady gaga. lady gaga yg dirasakannye suka take advantage kat org lain... lady gaga yg suka arah itu, arah ini... suka persoalkan hal yg remeh temeh... suka tunjukkan kebenciannye kalo dia dah tak suka kat seseorg...

tu yg DIA macam tak caya la pulak. lady gaga buleh membuatkan org terharu jugak!

dgn surat perletakan jawatan yg satu itu, DIA dpt rasakan pelbagai perasaan.

ganbarou!

Labels: , ,

1 Comments:

At Wed Apr 27, 02:29:00 PM, Blogger Epelijau said...

CikNoora dapat kerja baru ye....kat mana tu?
Di manapun bumi kita pijak...kita akan tetap menjunjung langit yg sama...insyaAllah :)
Good luck di tempat baru ye...

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home