Friday, April 29, 2011

Melaka Lagi

ada planning mau over night kat melaka.

aku sgt suka dgn melaka. pernah bersekolah kat melaka...selama 2 thn.
lepas tu, pernah kerja di melaka...tapi tak sampai pun setahun.
menyulam rindu, zaman bercinta dgn "pakwe" ku pun byk kenangan di melaka.
lepas berkahwin pun, "pakwe" ku yg dah jadik encik hubby tersayang sampai
sekrg, masih bekerja di melaka. aku yg masa tu dah pindah dan kerja
di shah alam, hampir setiap weekend akan balik ke melaka.
maka....byk kenangan sgt le kat melaka ni.

sekali pun aku dan encik hubby tersayang dah pindah dan masing2
kerja kat sekitar lembah klang, kami sgt seronok kalo dpt peluang
ke melaka. lebih2 lagi kalo ada jemputan utk hadiri kenduri
kat sekitar melaka... selalunye, kami akan tidur kat melaka.
cari hotel, apartment, resort utk penginapan kami satu mlm kat sana.
sambil tu, boleh ronda2 sambil imbau kenangan lama kat melaka tu.
menjamu selera tu dah tentu la...

so, next...dlm bln 5 ada jemputan kenduri kat Johol, negeri sembilan.
kami bercadang nak tidur 1 malam kat melaka. yeayyyy!!!

tak sabar. anyway, sebelum tu...aku harap moga kami sekeluarga
sentiasa sihat dan ceria. boleh pegi jalan2, makan2 dan ronda2
dgn senang hati. insyaALLAH!

selamat berhujung minggu dan selamat Hari Pekerja.
esok nak balik kg. yeayyyyyy lagi!

Labels: , , ,

2 Comments:

At Thu May 05, 09:13:00 AM, Blogger Sari Yusa Ibrahim said...

memang best kat Melaka, satu jer yg tak best.. traffic jam.. huhu..

 
At Mon May 09, 08:48:00 AM, Blogger umeboshi said...

Sari, tu le. kalo weekend dan public holiday, school holiday.. mmg jam selalu. lagi2 kalo area banda hilir dan pusat bandar melaka tuh...

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home