Wednesday, June 10, 2009

Gotong Royong



di suatu petang, hujung minggu. abah dan anak2 dok bergotong royong membersihkan halaman depan rumah. mama dok kat dlm umah melipat kain sambil nonton tv...hihihi..
emm.kandungan ku dah masuk minggu ke33. dah makin membesar, memboyot, memberat perutku ini. masa check up minggu lepas, berat badanku menurun sket. tak tau ngape. mungkin penat kot. entah la...
semalam ABANG kena p kuantan. naik keta. sampai umah dah kol 1 pagi jugak la, (mlm tadi). aku pun tak sedar sgt. aku dengar ABANG masuk umah, bagi salam dan aku pun duduk jwb salam dia. then...tak tersedar dah. ehehhe...hari ni pulak, ABANG ke sg petani. alhamdulillah naik flight. so, kurang sket le letih. risau ABANG ngantuk je drive sensorang ni. lagi la berturut hari kena p jauh2 camni. moga ABANG selamat sentiasa.

Labels: , ,

4 Comments:

At Wed Jun 10, 09:58:00 PM, Blogger aNIe said...

Salam Umeboshi...seronok bergotong royong anak beranak...tapi mak buyong tu cheating dok dlam umah je...hehehe

Eh!! Dah ada set bersalin ke? Akak baru nak promote set bersalin yang akak jual...

 
At Thu Jun 18, 02:13:00 PM, Blogger umeboshi said...

k.anie,
salam! ehhehe..gotong royong sekeluarga mmg syok. tak le..mak buyong nye gotong royong gak...kat dlm umah le. ahahha..

set bersalin belum beli lagik. ingat nak amik leesa formula macam sebelum2 ni. k.anie set apa ada? hehe

 
At Tue Jun 23, 11:00:00 AM, Blogger IZAN said...

Amboi rajin je anak bujang gotong royong tolong mama bersihkan rumahhhh hehehehe. Izan pun guna Leesa Formula gak msa Dania dulu huhuhu

 
At Tue Jun 23, 03:57:00 PM, Blogger umeboshi said...

Izan,
depa mmg syok kalo dpt dok kat luar umah tu. kalo abah diorg dok cuci kereta ke, bersihkan laman umah ke, diorg le yg sibuk2 'menolong'!!! ahhaha.. mama selalu nye pandang je lalu tingkap/ pintu umah. akakkak

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home