Friday, December 28, 2007

Minnie Tag Aku Lagi

First Name - biarkan kosong aje le..

Nickname – KakWa(dlm keluarga aku aje..)

Name you wish you had – dulu masa kecik2 suka nak nama noreen sbb ada bibik aku (adik kpd mak aku ) dok panggil aku noreen. pastu aku paksa kakak angkat aku panggil aku noreen!! hakhakhakhak...

What do people normally mistake your name as – Tora. dulu masa sekolah rendah kwn2 adik aku ada yg jerit2 nama aku Tora.

Birthday – 13/07/1977 (minnie, thn dpn k.ume nak hadiah!!!)

Birthplace – Hospital Tanjong Karang

Time of Birth – 2.32pm

Parents together or divorced – masih bersama.moga kekal selama nye. insya-ALLAH.

Get along with them – Ye

Single or taken - Tak Singgle dah

Zodiac sign –Cancer



yOuR aPperance

How tall are you – 150

Wish you were taller – ok dah tu

Eye color - Coklat gelap

Eye color you want –ntah ek.

Hair color – Hitam

Short or long hair – Rahsia

Ever dye your hair a bizarre color –Tak

Curly,Straight,Wavy – rahsia

Last time you did something dramatic with your hair – Takde

Glasses or contacts – glasses

you wear make-up – bedak dgn lip gloss jek

Ever had hair extensions – Tak

Paint your nails -Tak



iN tHe oPpOsItE gEnDeR

What color eyes - coklat gelap

What color hair - hitam

Shy or Outgoing – biasa2

Looks or personality -personality

Sexy or Cute -Cute

Serious or Fun –Fun

Older or Younger than you – emmmm...

A turn on –macam Shori Machi!!!

A turn off – penipu/berahsia

(anyway, aku dah ada ABANG yg aku sayang dulu,kini dan insya-ALLAH selama nye)



tHiS oR tHaT-

Flowers or Chocolate – flowers

Pepsi or Coke – dua2 takmau

Rap or Rock –rap

School or Work –Work

Love or Money –Love

Movies or Music – Music

Country or City -Country

Sunny or Rainy days –Sunny

Friends or Family – Family first





Have you ever-Lied – Pernah

Stole something – Pernah. curik masa....selalu buat.

Smoked – Tak

Hurt someone close to you – Ada kot

Broke someones heart – Pernah

Had you heart broken –ada

Wondered what was wrong with you – sekarang, mudah beno lupa. sampai nangis2 kadang tu. lagi, sejak lepas demam ni kepala aku tingtong sket. rasa tak normal cam selalu. rasa cam terawang awang, pening2 gitu. taktau le nak explain camne. emmm...risau!

Wish you were a prince/princess –takla. aku adalah aku. yg kiut selalu. wahahhaha

Liked someone – past tense ek..emm...

Liked someone who was taken –tak

Shaved your head -tak

Been in love –ye lah!

Used chopsticks – ye.

Sang in the mirror to yourself -kadang2. yg selalu dan hari2 buat tu, say "hi!" sambil senyum2 gituk. kekeke..





Favourite

Flower - sunflower

Candy – Trebor ke ek. yg luarnye kaler putih ada rasa mint dan dlmnye coklat. nyumnyum..

Song – Spitz, 19, Spider

Scent – Lavender

Color – Biru, hijau

Movie - Zorro

Singer - Spitz,19, Spider

Junk food – kopok ikan

Website – http://umeboshi-ume.blogspot dgn http://umeboshiwotabetai.multiply.com

Lotion – tak guna apa2 sekarang ni

Animal - Kucing





Ever cried over someone – Ye

Is there anything you wish you could change about yourself – nak kempiskan lagi perut ni yg dah nampak agak kembang sejak kuar 2nd baby nih!!

Your biggest fear – tpt tinggi... (mcm minnie le.gayat!!)


Do you think you're attractive – ye lah! (perasan punya kes nih!!!)


If you had to choose a fairytale as your life what would you choose – cinderella


Do you play any sports - badminton





***The rules:- link to your tagger and post these rules.- list (8) random facts about yourself blogging life and tag (8) people

1. Aku berblog bukan utk sesiapa. tapi utk kepuasan sendiri, meluah rasa sekadarnye.
2. aku berblog , macam menulis diari gak la walaupun tak hari2 boleh update sbb busy dgn keje kat opis dan busy dgn memacam hal.
3. kalau aku buat entry pasal anak2 dan ABANG...lepas tu mesti aku terus jadi rindu kat depa. terus aje nak balik rumah rasa nye...
4. aku suka juga jelajah blog kwn2 aku dan melalui blog diorg tu kalo ada masa aku p jugak merayap ke blog kwn2 diorg lak dan seterusnye...
5. bloggers yg pernah aku jumpa: kakpb. pastu, kwn2 aku yg berblog jugak: hada, ujen, tima, izan, zali, ani, rusma, ludi, naa, nani. seniors aku:k.hanny & k.mayzatt.
6. aku suka baca ulang kali entry aku sebelum aku publish. kalo dah publish pun aku akan ulang kali jugak baca balik entry tu. cam syok sendiri je kan? ahkahahak!!
7. kalo aku baca blog kenalan/kwn2, aku suka tinggalkan komen/jejak aku kat situ. sbb kalo aku pun, suka membaca komen kwn2 utk entry2 yg aku buat..terima kasih ek semua.
8. happy berblog. bleh release tension sesikit.


***aku nak kena tag 8 org lain ke? emm...takpe le. kali ni pass le. boleh? ekkeke...


**al-fatihah buat arwah Benazir Bhutto . akhirnye meninggal kerana dibunuh juga dia..seorg wanita yg cantik dan bersemangat tinggi.

Labels: ,

2 Comments:

At Sat Dec 29, 03:43:00 PM, Blogger minnie said...

wahahahaha.. cayang kak ume... berjaya menyiapkan TAG ni.... nak adih birthday yea.. Insyaallah.... dah set kat reminder phone... birthday kak UME...

 
At Sat Dec 29, 04:16:00 PM, Blogger umeboshi said...

wahahha..wohohoho....wehehehe... betul tu. minnie kena sayang byk2 kat k.ume. ekekke...jgn hadiah aje tau minnie, kena ada party, kenduri doa selamat 7 hari 7 mlm, nak itu, nak ini...blablabla.. kekkekkee.... (sudah lebey ni! )gurau je minnie.

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home