Monday, May 16, 2011

Bentou



ini entry sepatutnye aku post on last Friday, 13/5/2011. tapi blogspot problem...kan. so, entry yg tertunda le nih.








ABANG ada redeem kad Bonus Link dia. redeem point, utk dptkan 2 set Ben10 Lunch Box Set. satu utk Iman dan satu utk Afiq Khair. bila set tu dah sampai kat opis ABANG, aku sibuk kata...kang Asha Zahra pun berebut nak jugak. kang bising, masing2 gaduh berebut rebut. walhal Asha Zahra tu just sibuk "nak! nak!" masa baru2 dia nampak benda tu je. kang lelama dia lupa, bosan dan dah tak peduli pun. yg abang2 nye mana mau mengalah. sure takmo kasi adik comel tu nak pegang2 kejap je pun.







so, aku utk pertama kali nye..berjalan kaki masa lunch time, dari opis kat ESG tu...menuju Carrefour. owh...tak la jauh sgt. selama ni aku malas nak pegi sampai Carrefour sana, sbb tgh hari panas2 gitu...terasa macam jauuuuuuuuuuuuuuuuuuh je Carrefour tu dari ESG. member2

opis selalu kata pegi lunch kat food court Carrefour tuh!






anyway, tujuan ke Carrefour sbb nak beli Lunch Box set utk Asha Zahra saja. so, dpt le setnye..








dgn itu...cukup le sorang satu lunch box set. untung nye Asha Zahra...tak sekolah lagi dah dpt habuan macam org yg bersekolah ye..? ok la. janji tak gaduh2..mama/abah tak pening..ok la tu.







the next morning, Afiq Khair bangun pagi je, sibuk nak bawak bentou (bekal) nasi lemak. tu mesti mau "merasmikan" bekas Ben10 dia tuh. owh....mama nasi pun tak masak pagi tu. nasi lemak apa tah lagi...kan? maka nye, berkejar le tapau nasi lemak kat gerai dlm putra heights tu. minta acik tu isi je nasi lemak tu boh dlm bekas Ben10 Afiq Khair. huh!







sejak tu, hari2 Iman dan Afiq Khair mau tapau nasi lemak...boh dlm bekas Ben10 dan bawak bentou p sekolah. mmm...tunggu dan lihat. sampai bila akan bertahan diorg ni sibuk2 nak bawak bentou nasi lemak ni. aku kata nak isikan dgn roti aje le...Afiq Khair taknak. nak nasi jugak! doii..





layankan aje le.... sekadar bentou, kan...... tapi, kena la keluar awal2 sket.

Labels: , , , , , ,

3 Comments:

At Mon May 16, 10:10:00 AM, Blogger Sari Yusa Ibrahim said...

cutenya, zmn kita dulu2 tak ada benda2 ni... huhuhu

 
At Mon May 16, 12:18:00 PM, Blogger Maisya said...

Anak akak guna bekas bentou redeem point Mister Donut masa kat nihon dulu..he..he.berguna jugak kumpul benda-benda tu dulu. Tapi akak selalu letak kuih je 2,3 ketui tu pun tak habih kadang tu...cik kak tu memang le jenis makan sikit...nasik lemak tak pernah letak sebab nanti minyak dari sambalnya mesti meleleh keluar...tak suka.

betullah Nora, bila beli something mesti nak kena beli utk semua..kalau tak bergaduh la

 
At Thu May 19, 04:44:00 PM, Blogger umeboshi said...

Sari,
cute..kan? zaman kita dulu mmg takde benda2 kiut camni.

k.maisya,
tu le...now, kalo beli apa2...nak kena beli gak utk semua supaya takde gaduh2 dan iri hati. si kecik tu, pandai sgt dah nak berebut. Mr.Do?? kiter tak pernah dpt redeem. iman dgn afiq khair...boleh abis lak kalo beli sebungkus nasi lemak (boh dlm bekas ben10 tu le).

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home