Monday, August 09, 2010

Ahlan wa sahlan ya Ramadhan 1431H

tak rabu ni, khamis ni le mula Ramadhan 1431H.
ptg esok org p tgk anak bulan. tapi, dlm kalendar dah mmg dok tulis rabu ni la start ramadhan. insya-ALLAH.

so, buat semua sahabat2 muslim di seluruh dunia.. (chehwah! macam le blog aku ni dibaca oleh manusia sedunia ek..).. salam Ramadhan buat semua. moga segala ibadah, amalan dan urusan kita dipermudahkan dan diberkati oleh ALLAH. selamat berpuasa, bersahur, bertarawikh dan melipatgandakan lagi usaha dlm mencari keredhaan YANG MAHA KUASA. mohon maaf banyak2 atas segala salah silap dan patah2 perkataan yg mengguriskan hati semua, sama ada yg sedar atau tak sedar. mohon ampun tau!! betul2 mohon ampun dan maaf nih!!

tahun ni agak gementar nak menghadapi Ramadhan. moga aku kuat dan tabah utk hadapi sebulan puasa yg penuh dgn keberkatan ini. moga asha zahra dan afiq khair tak ngamuk dan tak kacau masa mama, abah dan abg iman nye bgn bersahur. moga mama mudah nak prepare segala nye utk sahur. moga Iman mudah utk dibangunkan bersahur. thn ni 1st time nak ajak iman prektis betul2 ibadah puasa. kalo thn lepas, ikut suka dia saja. puasa masa kat sekolah aje. thn ni, kena prektis betul2. bgn sahur sama2 mama dan abah. tahan puasa dan jauhi perkara2 yg boleh membatalkan puasa hingga ke waktu berbuka. moga asha zahra dan afiq khair tak byk ragam. supaya mama dan abah mudah nak beribadah dgn tenang dan khusyu' serta tawaddhu'.
amin!!!!

Labels: , , , , , ,

6 Comments:

At Mon Aug 09, 05:28:00 PM, Blogger aNIe said...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN Umeboshi...semoga tahun ini kita dpt menjlnkan ibadah tersebut dengan penuh khusyuk & tawadduk

 
At Tue Aug 10, 07:17:00 AM, Blogger Fith said...

selamat berpuasa buat akak sekeluarga,wah2 iman dah start puasa yer,gambatte ne!erai ne iman-kun!

bila baca moga2 akak yang byk tu rasa cam sama plak,haha.fith pun hrp bebudak 2org ni behave ler kan.insyaAllah moga2 Allah permudahkan...

take care!

 
At Wed Aug 11, 12:14:00 AM, Blogger Aisyah Nasuha binti Amran said...

Salam Ramadhan buat KAk nora sekeluarga.........mohan ampun dan maaf dari kami

 
At Sat Aug 14, 07:01:00 AM, Blogger JMY said...

salam ramadhan...semoga iman berjaya berpuasa

 
At Tue Aug 17, 02:42:00 PM, Blogger Ms Minnie said...

Selamat Berpuasa Kak Ume

 
At Tue Aug 24, 08:40:00 AM, Blogger umeboshi said...

k.anie, Fith, Ibah, Ju dan Minnie... terima kasih. salam Ramadhan buat semua!! maaf zahir n batin, ye.

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home