Sunday, December 18, 2011

Setelah seminggu cuti...

alamak. Esok aku dah nak masuk keje semula lepas seminggu bercuti. Saja aku amik cuti, kononnye nak abiskan annual leave. Syok cuti ...hehe. Sempat balik kg, p kenduri kendara, layan anak2, settlekan urusan2 di bank n post office, dating dgn ABANG, bwk anak2 p zoo, survey tadika baru utk Afiq Khair, etc.

Sebut psl tadika baru ni, mmg bercadang nak pindahkn Afiq Khair ke sekolah lain. Next year, dia masuk 5 thn. Hari tu dah p jenguk2 Genius Aulad Putra Heights. Kebetulan jumpa Teacher Dila, guru kelas Iman thn lepas. Syok gak masa tu. Iman lak yg beria pujuk Afiq Khair utk bersekolah kat situ. Tapi Afiq Khair mmg taknak.

Jumaat baru2 ni, aku n ABANG mmg sama2 cuti. So, amik peluang tu bwk anak2 p jenguk tadika Dzul Iman Putra Heights Sec 9 lak. Afiq Khair ok pulak. Dia kalo tanak tu, dari awal, blom pegi pun lagi dia dah beria kata "taknak! Taknak!"...this time, ok pulak. Dia sendiri yg kata, nak sekolah Dzul Iman. So, hari ni sempena ada Open Day Dzul Iman...we all pun sekeluarga p sekali lagi jenguk tadika tu. Jumpa guru2 dan founder nye; ustazah Badariah...or kak Bada. Ada taklimat pasal tadika, etc. Byk kali tanye Afiq Khair, best tak Dzul Iman? Dia kata "best!". Then, betul ke ni nak sekolah Dzul Iman? Dia jwb, "iye... Betullah Afiq nak sekolah Dzul Iman!". So, tadi we all dah slmt register utk Afiq Khair di tadika Dzul Iman tu. Afiq Khair pun mcm happy je kat situ. Harapnye dia ok aje nnti bersekolah kat situ. Mama n abah pun mmg dah tertarik dgn pendekatan yg ditunjukkan oleh tadika tu. Guru2 pun nampak ok. InsyaAllah. Afiq Khair...ganbare ne.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home