Sunday, March 04, 2012

Ke Jepun

Anak2ku mmg bersemangat nak ke jepun. Lagi2 lps buat lawatan x rasmi ke AAJ hari tu. Ingatnye, seringgit 2ringgit je ke nak fly ke jepun? ABANG kata, kena belajar pandai2 baru boleh pegi Jepun. Kalo utk jalan2 je, mana cukup duit nak ke sana...

Semalam, lps hantar Iman ke kelas taekwondo, on the way balik rumah dgn Afiq Khair dan Asha Zahra, aku singgah kedai utk beli newspaper. Lps tu singgah kfc utk tapau kfc breakfast set. Afiq Khair pun mula la berkata kata...
Afia Khair: knp la mama nak pegi kedai byk2 kali. Nanti duit habis mcm mana? Kan kita kena simpan duit byk2 supaya boleh pegi Jepun....

Ptg td pulak. Aku bikin muffin cheeze utk minum ptg. Tp muffin mcm bantat je. Harapkan rasa je yg sedap. Anak2 kata, "sedap sangaaat!"
Iman: sedap sgt ni mama. Mama boleh bukak kedai kek dan roti. Nanti boleh tambahkan duit simpanan... Pastu boleh la kita pegi Jepun.

Errrrr....anak2 ku skrg takde lain. Simpan duit je, kata nye demi nak ke Jepun. Hamboi...

Labels: , , ,

3 Comments:

At Sat Mar 10, 12:53:00 AM, Blogger *∽ IZAN ∽* said...

ha ha ha..! bagus tuhhhh. moga2 jadik kenyataan hasrat nak ke jepun tu nanti yekk! belajar rajin2, simpan duit banyak2 yekkk anak anakkk ;)

 
At Mon Mar 12, 06:59:00 PM, Blogger umeboshi said...

tq auntie ijan. Hehe.. Teruja sungguh diorg nak p nihon. Aminnnn!

 
At Wed Apr 18, 02:32:00 PM, Blogger Sinaran Xxx! said...

alalala so sweet nya anak2 cik umeboshi ni..nampaknya Iman dah ada kawan cam dia, Afiq kan..sama2 bijak.. ;)

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home