Wednesday, April 26, 2006

kaf+lam+ya+nga

Heii...aku kan, dah nak masuk 4 thn keje kat company ni. Bermakna, selama tu jugak la aku dah keje sama opis ngan this kaf+lam+ya+nga girl.(Lepas ni aku mention dia as Ms.S). Aku betul2 tak berkenan ngan perangai dia. Berlagak tu,satu hal. Lagi, dia ni pemalas pun ye juga. Hai... kitorang staff lain rasa geram betul ngan dia. Production staff dok gelar dia Pari-Pari la.. Si-Ireng (Wong jowo kata..Ireng = black) la...memacam gelaran. Tu, sbb memasing tak puas hati la. Kitorang pun, bukan la jenis pendam2 kalo tak puas hati. Kami cakap gak ngan dia. Tapi this girl..buat2 tak reti je. Tak cuba pun nak improve. Aku yg dok opis sama dia ni, kekdg rasa cam nak 'terbakar' je!! Suka2 hati dia je suruh aku buat itu ini. Pemalas! Aku, jenis malas nak berbalas2 kata. Nanti buat sakit hati...terus masam muka...nambah dosa je. So, aku kalo bleh buat tu, aku buat. Kalo aku pun malas, tak dayo nak buat...ha,lantak la situ. Hehhee. Macam tadi dia dok bising2 pasal invoice la. Aku dah malas nak layan...Boleh dia kata aku ni LEMBAP!! Grrrrr... Tapi,aku kan baik hati.Hehhehe..Aku langsung diam dan buat2 tak reti gituk.

Kalo diingat...masa memula aku keje sini...aku slalu tension ngan Ms.S ni. Aku slalu nangis2 kalo geram dan tak puas hati ngan dia. Tapi,nangis sendiri la. Kat toilet ke... Emmm, bila difikirkan balik,tah apa2 je aku ni kan. Cuba la kuat sikit. Toksah layan org camtu. Dah la kaf+lam+ya+nga. Bukan Islam lak tu. Buat apa la nak amik pot sgt. Sah2 aku sorang2 merana. Dia? Huh...bahagia sentiasa kot.heheh. Sekrg ni, Alhamdulillah. Aku ok dah. Try buat derk je. Kekdg, aku lawan kan aje apa yg dia kata.

Hari ni, sampai surat saman dari Pejabat polis trafic. Aahhaha... Saman ke atas company car la. BGU xxxx. Sah2 Ms.S nyer miss ni. Sbb dia la the only one who are using our company car tu sekrg. Kekkeke..berdekah2 my bos jopun dok gelakkan dia. Aku? Mesti la gelak. Tapi dlm hati je. Kekkekeke...

Ish....cik puan umeboshi...hari ni sesi mengumpat Ms.S ke? hehe...Taklah!! Sekadar luahan rasa je.

Labels:

1 Comments:

At Sat Sep 02, 01:45:00 PM, Blogger umeboshi said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home