Wednesday, July 17, 2013

Iman

Dah lama x masukkan entry baru. Hari ni nak kisahkan hal Iman..
Dari last wk lagi dia dah x brp sihat. Selsema n batuk. Kasikan mkn
ubat yg ada kat umah ni je la. Air berais mmg suruh pantang dulu.
Isnin tu, ptg....dia ngadu sakit dada dari kat sek. Semputnye dah
dtg balik. So, ABANG bwk dia p klinik lps solat Isya' kat surau. Nak
p lps Terawih, kang Klinik Famili sec 27 tu tutup. Tu yg ABANG ke klinik lps Isya' terus.
Maka, Iman kena la sedut gas. Asha Zahra nyibuk ikut. Mama ngan
Afiq Khair solat kat umah je. So, idak le aku join p klinik.
Selasa, Iman masih selsema n batuk tp dada dah x siksa.
Mlm tu, Iman dah x sihat semula. Demam. Aku kasi ubat
yg kat umah je. Tp pg td mcm teruk je. Badan panas. Iman
pun kata x larat. So, rest je la kat taska. Aku "cutikan" sek dia.
Kol 7stgh lps hntr Afiq Khair dan Asha Zahra ke sek, aku bwk
Iman p klinik. Amik ubat demam dan mc letter. Aduih..klinik
tu lembap!!!! Kol 7stgh menunggu, kol 8.20 am br settle. Nunggu
nak jumpa doc mmg que ramai org. Nunggu amik ubat pun
lama. Sabo je la. Mencicit aku drive hntr Iman ke taska dan p
keje. Alhamdulillah dpt parking kat dpn opis...dan smpat punch
card before 9am. Alhamdulillah!
Mlm ni nmpk Iman mcm ok. Cuma suhu bdn panas lagi...
Ya Allah, sembuhkan, sihatkan, ceriakan lah Iman dgn kadar
segera. Pelihara lah dia dan adik2 nye serta org2 dan anak2
di sekeliling nye. Amin!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home